airBaltic rekord létszám bővülés 2022 augusztus

A válság ellenére rekordra növekedett az egyik légitársaság: hibrid munkavégzést is biztosít az alkalmazottainak

by Kassay Tamás

Annak ellenére, hogy az előző, járvány miatt válságossá vált évek után most a megnövekedett olajárak miatt kerül egyre nehezebb helyzetbe az utazás és a légitársaságok, az airBaltic lett légitársaság bejelentette, hogy a társaság alkalmazottainak száma rekord szintre nőtt.

Az airBaltic alkalmazottainak a száma elérte a 2000 főt, amely új rekord az 1995-ös alapítás óta.

„A 2000 fős létszám elérése a légitársaság életében egy másik jelentős mérföldkő, amelyet idén együtt értünk el. A professzionális és rendkívül motivált csapat a legfőbb hajtóerőnk a fenntartható növekedés felé, és köszönöm az airBaltic minden egyes alkalmazottjának az évek során végzett kemény munkáját és odaadását.”

-mondta Martin Gauss, az airBaltic vezérigazgatója.
airBaltic rekord létszám bővülés 2022 augusztus

„Folyamatosan követjük a munkaerőpiac legújabb trendjeit és munkatársaink visszajelzéseit. Csapatunk már hibrid modellben dolgozik, és a jövő évtől az airBaltic azt tervezi, hogy továbbfejleszti és kipróbálja az irodai alkalmazottak rugalmas munkavégzésének koncepcióját, 3 működő modellt kínálva – fix, hibrid és távoli. Meggyőződésünk, hogy ez javítani fogja csapatunk jólétét, motivációját és termelékenységét, így tovább támogatja az innovatív és fenntartható belső szervezet felé vezető utat”

– tette hozzá Martin Gauss.

Az airBaltic 38%-kal több utast szállított augusztusban

airBaltic rekord létszám bővülés 2022 augusztus

2022 augusztusában a lettországi alapítású airBaltic légitársaság 386 500 utast szállított, vagyis 38%-kal többet, mint az előző év azonos időszakában. 2022 augusztusában az airBaltic 3690 járatot repült, amely 20%-kal több, mint 2021 augusztusában.

Martin Gauss, az airBaltic vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy erős nyarat könyvelhettek el, és a nyári csúcsszezon elmúltával számítanak arra, hogy a téli időszakban az utasszám természetes csökkenése fog bekövetkezni, mint a korábbi években is.

Az airBaltic továbbra is létfontosságú összeköttetést kínál a balti régió országaiba, és szabadidős útvonalaik kínálatát pedig bővítik új járatokkal is: hamarosan repülnek a marokkói Marrakeshbe és a Kanári-szigeteken lévő Gran Canaria városába is.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben