Házhoz jönnek a csomagodért ezen a reptéren

by Polisor Bettina

A csomagokat előző nap veszik át a városban – előre megbeszélt helyen – és a célállomáson kapják vissza az utazók. Ezt az új szolgáltatást vezette be a bécsi reptér és az Austrian Airlines osztrák légitársaság – mostantól házhoz mennek az utasok csomagjaiért Bécsben. A szolgáltatás díja függ a csomagok számától és az átvétel helyétől.

Házhoz megy az utasok csomagjaiért a bécsi reptér

Többé nem kell a csomagjaikkal bajlódniuk az Austrian Airlines bécsi utasainak: az Airportr szolgáltatásának köszönhetően mostantól már előre feladhatják a bőröndöt, a babakocsit vagy éppen a sportfelszerelést. Így az utazás napján kényelmesen, csomagok nélkül mehetnek ki a reptérre és már nem kell a poggyász feladásával az időt tölteni. Az átadás helyszínét előre egyeztetni kell, ez lehet a lakás, a munkahely vagy akár a szálloda. A csomagokat az utazást megelőző napon hozzák el, és az utazók a célállomáson, a poggyászkiadó szalagon kapják vissza. Természetesen folyamatosan nyomon követhetik a helyzetüket az átvételtől egészen a repülőgépig.

Az Austrian Airlines Bécsből induló utasai már az utazás előtti napon feladhatják a csomagjaikat © Flughafen Wien

A bécsi reptér és az Austrian Airlines közös szolgáltatása 2023. május 3-ig, az első kétszáz regisztráló számára ingyenes, utána 26 eurótól lehet előre feladni a poggyászt – a fizetendő díj a csomagok számától és az átadás helyszínétől függ. Már tervezik a szolgáltatás továbbfejlesztését: a jövőben a reptéri vasút, a City Airport Train belvárosi check-injénél adnák fel az előre begyűjtött poggyászokat. 

A walesi és angliai székhelyű Airport bécsi szolgáltatását itt lehet igénybe venni. 

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben