Budapest Szöul új közvetlen járat Korean Air

Új közvetlen járat indul Budapestről, fizetőképes turistákat hozhat Magyarországra

by Kassay Tamás

Dél-Korea nemzeti légitársasága, a Korean Air a téli menetrendben heti 2 közvetlen járatot indít Budapest és Szöul között. Az új járattal tovább nő a kapacitás a két világváros között, ahová eddig egyedüliként a LOT repült.

Új közvetlen járat indul Budapest és Szöul között: heti két járatot indít a Korean Air

Dél-Korea nemzeti légitársasága, a Korean Air jóvoltából a téli menetrendben heti 2 alkalommal utazhatunk közvetlen járattal Budapest és Szöul között, de a magyar turizmus szempontjából sokkal fontosabb az, hogy a hazánkat alapvetően kedvelő és relatív magas fizetőképességgel rendelkező dél-koreai turisták érkezhetnek Budapestre.

A Budapest – Szöul útvonalat a légitársaság a 269 ülőhelyes Boeing B787-900 Dreamliner típusú repülőgépével repüli hétfőn és szombaton.

A jegyár a választott osztálytól függetlenül, minden utas számára tartalmazza az étkezést, amely igény szerint egyéni étrendhez igazítható, viszont akinek módjában áll, érdemes megkóstolnia a Korean Air által kínált hagyományos koreai ételt, a Bibimbapot. A kitűnő fedélzeti szolgáltatást az utasok maximális kényelemben élvezhetik, hiszen a légitársaság Dreamlinerének fedélzetén a megszokottnál tágasabb lábtér áll rendelkezésre, a nagy ablakok pedig igény szerint elektronikusan sötétíthetők.

A Han folyó partjain fekvő Szöul igazi világváros, 10 millió lakosa van.

Budapest Szöul új közvetlen járat Korean Air
fotók: Budapest Airport / Baranyi Róbert; Utazós, turizmus hírekkel vár csoportunk, csatlakozz ingyen!

A hatalmas metropolisz nemcsak turisztikai szempontból kiemelkedő jelentőségű úticél, hanem virágzó gazdasági központ is. A magyar kormány autóipari beruházási politikájának eredményeként számos dél-koreai vállalat tevékenykedik Magyarországon, és jelentős az egyéb elektronikai eszközök forgalma is.  A járat várhatóan a szabadidős céllal utazók körében is népszerű lesz:

Szöulban 5 világörökségi helyszín található, amelyek között épített és természeti értékek egyaránt felfedezhetők.

Budapest Szöul új közvetlen járat Korean Air
fotók: Budapest Airport / Baranyi Róbert; Utazós, turizmus hírekkel vár csoportunk, csatlakozz ingyen!

Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter kiemelte, hogy a járatindítástól a turisztikai forgalom jelentős növekedését is várják, miután az idei évben 22 ezer dél-koreai látogató több mint 100 ezer vendégéjszakát töltött Magyarországon. A miniszter rámutatott, hogy 2019-ben és 2021-ben is Dél-Koreából érkezett a legtöbb beruházás Magyarországra. “Ma, amikor a világgazdaságnak újabb fekete időszakában vagyunk, különös jelentősége van a kiszámítható, megbízható partnerségeknek és a nagyméretű, nagymértékű és sok munkahelyet létrehozó beruházásoknak” – hangsúlyozta. Hozzátette: “Abban is biztosak vagyunk, hogy azzal, hogy a két ország közötti kapcsolat fizikailag is sokkal szorosabbá és könnyebbé válik, a magyar-koreai gazdasági együttműködés sikertörténetének könyvébe még egy újabb fejezetet írhatunk majd.”

„Budapestet már a járvány előtt is vonzó célállomásnak tekintettük. A Korean Air első budapesti járata lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy megtapasztalják a város gyönyörű természeti adottságait és változatos látnivalóit.” … „Mivel a magyar kormány beruházási politikájának köszönhetően számos koreai autógyártó tevékenykedik a térségben, arra számítunk, hogy az üzleti kereslet is jelentős lesz. A Korean Air a továbbiakban is támogatni fogja Budapestet, mint stratégiai jelentőségű kelet-európai célállomást, és szorosan együtt fog működni a magyar kormánnyal az Incheon-Budapest útvonal fejlesztése érdekében.”

– mondta Jeong Soo Park, a Korean Air ügyvezető alelnöke és utasforgalmi hálózatvezetője.

A Budapest Airport és a Korean Air együttműködése nem újkeletű; a légitársaság 2020 februárja óta közel 300 dedikált cargo járatot üzemeltetett Budapest és Szöul között – ez az összeköttetés egészült ki most az utasok számára is elérhető szolgáltatással. Dél-Korea legnagyobb városába a Korean Air mellett a LOT lengyel légitársaság is biztosít menetrendszerű járatot, a két vállalat jóvoltából így immár heti több mint 2000 ülőhely érhető el Szöul és Budapest között.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben