Debreceni Nemzetközi Repülőtér újranyit nyitás WizzAir bázis

Újranyit a Debreceni Nemzetközi Repülőtér

by Kassay Tamás

A Wizz Air közleményben jelentette be, hogy június 5-től újra megnyitja debreceni bázisát. Kezdetben 2 útvonalra indít járatokat a cívisváros repülőteréről (DEB).

Ismét megnyitja kapuit a Debreceni Nemzetközi Repülőtér

A járványhelyzet javulásával és a beutazási korlátozások enyhülésével a Wizz Air újra elindítja járatainak egy részét, amelyek így a kelet-magyarországi utazók számára jelentenek közvetlen eljutási lehetőséget

  • június 5-étől Eindhoven,
  • június 12-étől London Luton repülőterére.

„Nagy örömmel jelentjük be a kedves utazóközönség számára, hogy habár lassan és fokozatosan, de számos járatunk újra elérhetővé válik. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér minden szempontból felkészült az újra indulásra, azonban a biztonságos utazás érdekében fontos, hogy a repülőtéren bevezetett fokozott egészségügyi intézkedéseket mindenki betartsa. Izgatottan várjuk 2021. június 5-én induló első eindhoveni járatunk utasait” 

– mondta Vajda János, a Debreceni Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője

a következő napokban induló két útvonal után hamarosan visszatérnek a közkedvelt nyaralóhelyekre tartó járatok is, így azok is elkezdhetik az utazást szervezni, akik ebből a régióból szeretnének Európa legszebb tengerpartjaira repülni” – mondta Radó András, a Wizz Air szenior vállalati kommunikációs menedzsere. Például elérhető lesz a görög álomsziget, Santorini is:

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér, Magyarország 2. legnagyobb repülőtere az utasforgalom alapján, 2019-ben több, mint 600000 utast fogadott, a Wizz Air pedig a légitársaság 1,5 milliomodik debreceni utasát is köszönthette.

Kevésbé köztudott, hogy a 2. legnagyobb magyar repülőtér a kifutópálya mérete szerint nem Debrecen, hanem a sármelléki Hévíz Airport, itt találtok róla egy jópofa panorámaképet is.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben