Egészségügyi útlevél tesztelését kezdte meg a Singapore Airlines

by Waterfan
Singapore Airlines iata travel pass egészségügyi útlevél

A Singapore Airlines megkezdte az új, digitális egészségügyi ellenőrzési folyamat (“COVID-útlevél”) tesztelését, amely a világ első rendszere lesz, ami a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) Travel Pass keretrendszerén alapul.

December 23-tól indul a COVID-útlevél tesztelése

Ez a rendszer lehetőséget nyújt az utasoknak, hogy biztonságosan tárolhassák és igazolhassák a Covid-19 tesztekkel kapcsolatos információkat és oltási állapotukat. Az új szolgáltatás december 23-tól érhető el azon utasok számára, akik a Singapore Airlines járatain utaznak Jakartából vagy Kuala Lumpurból Szingapúrba.

Amennyiben a kísérleti üzem sikeres, a megoldást kiterjeszthetik más városok irányába is.

Azok az utasok, akik a koronavírus tesztjeiket akkreditált jakartai, vagy kuala lumpuri klinikákon végeztetik el, digitális, vagy papír alapú egészségügyi bizonyítványt kapnak, amely QR-kóddal van ellátva.

A repülőtéri check-in személyzet és a szingapúri bevándorlási hatóság biztonságos mobilapp-on keresztül tudja igazolni ezen bizonyítványok hitelességét és ez alapján képes eldönteni, hogy az utasok megfelelnek-e a szingapúri belépési követelményeknek. A digitális tanúsítvánnyal nem rendelkező utasok a papíralapú változatot is bemutathatják kézi ellenőrzés céljából.

Singapore Airlines iata travel pass koronavírus útlevél covid
forrás: IATA

New Normal azaz új normál a szingapúri légitársaság szerint

A Singapore Airlines álláspontja szerint ez a módszer gyorsabb és biztonságosabb az utasok egészségügyi szempontú igazolására, mint a meglévő protokollok, így egyaránt felgyorsítja majd a reptéri check-in és a szingapúri beléptetési folyamatot is.

Elképzelésük szerint a digitális megoldás megkönnyíti a Singapore Airlines utasai számára az információk áramlását és zökkenőmentesebb utazási élményt biztosít az új normálban és támogathatja a turizmus újraindulását.

Az IATA Timatic nyilvántartása szolgáltatja a Covid-19 háttérinformációkat arról, hogy például az adott államok között milyen tesztelési és belépési követelmények állnak fenn aktuálisan. Ez része a moduláris Travel Pass megoldásnak, amelynek célja, hogy az utazók könnyen és biztonságosan kezelhessék utazásaikat az adott nemzetek tesztelési, illetve oltási előírásainak megfelelően.

Az ellenőrzést a Temasek technológiai vállalat által kifejlesztett Affinidi alkalmazás teszi lehetővé.

„A Covid-19 tesztek és oltások a légi utazás szerves részét képezik a belátható jövőben. Könnyű és biztonságos digitális megoldást kínálunk ezen információk ellenőrzéséhez, és támogatjuk az iparág biztonságos és tervezhető újraindulását.”

JoAnn Tan, a Singapore Airlines ügyvezető alelnöke

Érdekelnek az utazós témák? Csoportunkban, értesülhetsz szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós témáról. Érdekes volt? Oszd meg másokkal!

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.