Te is kipróbálnád: karácsonyi menü az Emirates fedélzetén

by Kassay Tamás

Az Emirates séfjei az év végén különleges karácsonyi menüt állítanak össze, hogy igazi ünnepi ízeket varázsoljanak a fedélzetre.

Ilyen karácsonyi menüt készítenek az Emirates séfjei azoknak, akik az ünnepek alatt utaznak

A hagyománynak megfelelően idén is lesz karácsonyi menü az Emirates fedélzetén. A 2021-es kínálat egyik különleges fogása az áfonyaszósszal leöntött sült pulyka, amelyet borsóval, sült burgonyával és serpenyőben sült füstölt csirkekolbásszal tálalnak, az ünnepi lakomát pedig mandarin kompótos csokoládéhab zárja.

Emirates karácsonyi menü ünnepi étlap
Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.

A First vagy Business osztályon utazók számára a karácsonyi menü citromos és fűszeres garnélarákkal, édesköménysalátával és koktélmártással, vagy klasszikus lazac gravadlax-szal kezdődik. Második fogásként mindezt sült pulyka gesztenyetöltelékkel, pulykaszalonnával, paprikás burgonyával és krémes kelbimbóval, valamint áfonya jus lié-vel követi, befejezésül pedig egy ízletes ünnepi desszerttel koronázzák meg a fejedelmi étket. A kedvenc karácsonyi filmünket pedig forró csokoládét szürcsölve élvezhetjük a repülőúton.

Emirates karácsonyi menü ünnepi étlap
Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.

A dubaji reptéren található Emirates lounge-ok szintén a karácsonyi finomságok széles választékát kínálják, köztük sült pulykát, melyet zöldségek, sült újburgonya és gesztenyetöltelék kísér. Számos ünnepi desszertet is megkóstolhatnak az utazók: hagyományos pitét, karácsonyi kalácsot, karácsonyi gyümölcspudingot cseresznyekompóttal, de sült körtét gyömbéres morzsával és diplomatakrémmel is felszolgálnak. Az Emirates újra megnyitotta a legtöbb exkluzív várótermét a hálózatában, ahová ingyenes belépést biztosít a First és a Business osztály utasainak, valamint az Emirates Skywards hűségprogram arra jogosult tagjainak is.

Emirates karácsonyi menü ünnepi étlap

Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben