flightradar spar19 tajvan nancy pelosi

Százezrek figyelik a Flightradaron, hogy eljut-e Tajvanra az amerikai repülő, amin Nancy Pelosi utazik – vadászgépeket rendelt a levegőbe Kína

by Kassay Tamás

Több százezer ember élőben követi a Flightradaron annak az amerikai repülőgépnek az útját, amely Kuala Lumpurból repül Tajvan irányába és állítólag az amerikai képviselőház elnöke, Nancy Pelosi is rajta utazik. Pelosi állítólag arra készül, hogy Tajvanon leszáll és 1 éjszakát is ott tölt, amely felbőszítette Kínát és hatalmas katonai mozgósításba kezdett, videón is látható, hogy több száz tank vonult keresztül egy strandon ma reggel. 

A helyzet komolyságát mutatja, hogy olyan sokan nézik csak ezt az egyetlen, SPAR19 jelű járatot a Flightradaron, hogy a szerverek nem bírják a kapacitást és lassulás, időnkénk szolgáltatáskiesés tapasztalható. Amennyiben nem töltődik be, akkor a flightaware oldalán még lehet élőben követni a repülőgép útját.

A SPAR19 iránti példátlanul nagy érdeklődés miatt a Flightradar24 szolgáltatásai rendkívül nagy terhelésnek vannak kitéve. Néhány felhasználó jelenleg problémákat tapasztalhat az oldal elérésében, csapataink azon dolgoznak, hogy a lehető leggyorsabban helyreállítsák a teljes funkcionalitást minden felhasználó számára.

– áll a Flightradar tweetjében.

Peking az összes polgári repülőjáratot törölte Tajvan irányába, mind az indulókat, mind az érkezőket.

Tajvan szerepe Magyarország és a világ szempontjából kiemelten fontos. Turisztikai szempontból is nagyszerű partner, hiszen a tajvaniak többsége beszél angolul, és kifejezetten fizetőképes vendégeknek számítanak. Leginkább azonban nem ez a hatás az, ami a nagyvilágban számottevő, hanem az elektronikus félvezetők, chipek gyártása, amelyek közül a legmodernebbek esetében 50%-os piaci részesedéssel bírnak a világ ellátásában.
FRISSÍTÉS-2: A chipgyártó vezetősége is megszólalt, óvatosságra és elsöprő gazdasági hatásokra figyelmeztetett.

FRISSÍTÉS-1: A repülőgép leszállt, a leszállás pillanatai videón is megtekinthetők élő közvetítés felvételei alapján, a fogadtatással együtt – FRISSÍTÉS-3: sajnos az éjszaka folyamán privátra állították át.

https://www.youtube.com/watch?v=uJRTnBVoc_0

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben