Másodszor is csődbe ment a Flybe légitársaság

by Kassay Tamás

A Flybe légitársaság leginkább Nagy-Britannián belül közlekedtetett járatokat, de repült Amszterdamba és Genfbe, sőt, fénykorában Budapestre is. A Flybe szombat hajnalban törölte összes járatát és leállította a jegyértékesítést is és közleményt tett közzé a weboldalán.

Flybe csőd borzolja a kedélyeket

A brit Polgári Légi Közlekedési Hatóság (CAA) szombat reggeli közleményben tudatta, hogy azonnali hatállyal törölte a Flybe valamennyi járatát. A Flybe a weboldalán és a közösségi médián keresztül arra kérte az útnak indulókat, hogy ne menjenek ki a repülőtérre, mert nem indulnak a gépek, ehelyett érdeklődjenek az utazási irodáknál. Akinek mégis utazni kell, az váltson inkább vonatra vagy buszra.

Ezúttal már másodszor ment csődbe a Flybe, amely 2022 áprilisában egy új befektető közreműködésével indult útnak az első földre szállás, avagy földbe állás után.

A Flybe szebb napjain 70 repülőgéppel, 2400 dolgozó közreműködésével évente 8 millió utast szállított, és a szezonális járatokkal együtt mintegy 80 célállomásra repült – írja az Airportal.

Villámgyorsan kapcsolt az easyJet és „mentőárat” kínál a hoppon maradt utasoknak.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben