Heti 8 járatot indít Tel Aviv és Budapest között az El Al izraeli légitársaság

by Kassay Tamás
Tel Aviv Budapest repülőjárat El Al izraeli légitársaság

Az EL AL izraeli légitársaság 33 év után megszüntette saját budapesti irodáját, a kommunikációs, marketing és képviseleti feladatokat az Aviareps ügynöksége vette át. A cég által rendezett sajtóeseményen bejelentették, hogy az EL AL hetente 8 közvetlen repülőjáratot indít a Tel Aviv – Budapest útvonalon. A repülőtéren továbbra is az EL AL saját stábja biztosítja a zavartalan közlekedést.

A november 17-én megtartott, kellemes hangulatú partnertalálkozón, amelyre a Spabook-ot is meghívták, összesen 45 új és meglévő parnercég vett részt a Mazel Tov különtermében.

Az esemény első felében Liat Yahav, az EL AL regionális igazatója köszöntötte a résztvevőket, majd Tóth Attila, a hazai kereskedelmi képviselet vezetője mutatta be a légitársaságot, a meglévő és új szolgáltatásokat. Ezt követően a vendégek megismerkedhettek az EL AL régi-új csapatával is. A délután izraeli finger food-ok kóstolásával és kötetlen beszélgetésekkel, üzleti egyeztetésekkel zárult.

Heti nyolc EL AL járat indul Tel-Avivba

A légitársaság járatain számos olyan szolgáltatást vehetünk igénybe a jegyár ellenében, amelyekért a fapados járatok esetében külön felárat kell fizetnünk. Többek között ingyenes a reptéri becsekkolás, a fedélzeti ellátás és fedélzeti szórakoztató lehetőségek, valamint a 8 kilogrammos nagy méretű kézipoggyász, amely mellett még egy további kézitáskát felvihetünk magunkkal a fedélzetre, például laptoptáskát, fotós táskát, tágas női táskát.

Turistaosztályon 3 kényelmi és árszint közül választhatunk:

  • „light”
  • „classic”
  • „flex”

A „classic” ár már tartalmazza a 23 kilós feladott poggyász árát és előzetes ülőhelyválasztást is.

A téli menetrend alapján csütörtökönként és vasárnaponként a reggeli járatok mellett délutánit, illetve estit járatok is elérhetők, összesen heti 8 alkalommal.

A rendezvényen azt is megtudhattuk, hogy a kóser ételek mellett felszolgálnak egyéb jellegű ételeket is, amelyek például diétások számára is fogyasztható.  A légitársaság Michelin Bib-díjas séfje, Shahaf Shabtay állítja össze a fogásokat.

Fizetős a Wi-Fi szolgáltatás a repülőkön

A turistaosztályon csak külön fizetés ellenében lehet használni a Wi-Fi-t. Ugyanakkor, aki ezt megteszi, igazán kényelmesen szórakozhat, mert a fedélzeti streamint közvetlenül az utas mobiljához kapcsolódik.