Új közvetlen járatokat indít Budapestről az AirConnect légitársaság

by Kassay Tamás

Kedden két új közvetlen járatot is indít Budapest felé az AirConnect román légitársaság, amely ezzel párhuzamosan március 27. hétfőtől több belföldi járatot is indít több erdélyi városba a román fővárosból – írta a társaság közleményére hivatkozva hétfőn az Agerpres, amiről az MTI számolt be.

Közvetlen járat indul Kolozsvár – Budapest és Bukarest – Budapest útvonalakon a román AirConnect légitársaság kötelékében

A légitársaság honlapján közölt adatok szerint az AirConnect gépei mindkét városból heti két alkalommal repülnek a magyar fővárosba, kedden és szombaton.

A román légitársaság a héten avatja fel több erdélyi városba tartó járatát is:

  • Bukarestből Nagyszebenbe heti 5,
  • Nagybányára heti 2,
  • Marosvásárhelyre heti 4 járat repül.

Bukarestből Nagybányára hétfőtől lehet utazni, Marosvásárhelyre kedden, Nagyszebenbe szerdán száll fel az első menetrendszerinti járat. Hétfőtől lehet repülővel utazni a román fővárosból a moldvai Szucsávába is.

Kolozsvár Budapest repülő Airconnect légitársaság
Utazós inspirációkkal, turizmus hírekkel vár FB csoportunk, csatlakozz!

A légitársaság júniusban újabb külföldi és belföldi járatokat indít. Ezek közkedvelt külföldi üdülőhelyeket céloznak, mint a horvátországi Dubrovnik, ahova Bukarestből indul járat. A román tengerpartra is lesznek rendszeres járatai olyan Konstancától távol eső romániai városokból, mint Nagyvárad, Kolozsvár, Temesvár és Szucsáva – közölték.

Tudor Constantinescu, az AirConnect főigazgatója szerint céljuk, hogy járataik legyenek az első számú opció a dél-kelet-európai utasok számára.

„Örülünk, hogy előnyös árú, biztonságos, gyors és kényelmes összeköttetést tudunk biztosítani a romániaiaknak a főváros és az ország legnagyobb városai között”

– mondta a főigazgató.

Mint mondta, a járatok elindítása után azok változatossá tételére törekednek, és a szezonális járatok elindítása mellett ősztől újabb belföldi és külföldi úti célokkal jelentkeznek.

A cégnek két ATR 72-600 típusú repülője van, melyek 68 férőhelyesek. Terveik szerint a flotta újabb két géppel bővül majd.

Az AirConnect tavaly augusztusban jelentette be a budapesti és a belföldi járatok indítását, majd szeptemberben halasztásról tájékoztatta utasait, mert késett a második repülőgépük leszállítása.

A légitársaságot – a honlapján közölt adatok szerint – öt román magánbefektető hozta létre azzal a céllal, hogy a regionális piacot szolgálja. A társaság tavaly júliusban kezdte el működését egy 68 férőhelyes ATR-72-600-as repülőgéppel, és a román turisták által kedvelt görög és török tengerparti városokba működtetett charter-járatokkal.

Izgalmas verseny bontakozik tehát ki, hiszen Budapest és Kolozsvár, illetve Debrecen és Kolozsvár, valamint Debrecen Marosvásárhely között az Aeroexpress Regional indított közvetlen járatokat néhány hónappal ezelőtt.

Utazós inspirációkkal, turizmus hírekkel vár FB csoportunk, csatlakozz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben