Koronavírus tesztközpont nyílt Ferihegyen

by Waterfan
koronavírus tesztközpont Ferihegy Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Budapest

A Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mától kezdve lehetőség nyílik koronavírusteszt elvégzésére, köszönhetően a Budapest Airport és a Universal Medical Hub együttműködésében, a 2B Terminálon kialakított tesztközpontnak. A tesztelési lehetőséggel bárki élhet, nem csak az utasok.

PCR vagy antigén koronavírus teszt a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

PCR vagy antigén típusú gyorstesztek végeztethetők el, méghozzá bárki számára, mert a koronavírus tesztközpont a repülőtér 2B Terminál érkezési szintjén, a mindenki számára nyilvánosan elérhető, földi oldalán kapott helyet egy 37 négyzetméteres helyiségben. A budapesti reptér új szolgáltatásának keretében a PCR tesztet december 18-tól, időpontfoglalás nélkül lehet elvégeztetni, az eredményről a tesztet követő 24-48 órán belül kapnak elektronikus értesítést az érintettek. A szűrőállomáson antigén gyorsteszt elvégzésére is van lehetőség, ennek a vizsgálatnak az eredménye nagyjából 15-20 perc alatt elkészül és e-mailben kapja meg a tesztelt személy.

A tesztelést szakemberek bevonásával végzik. Az információs pultnál tájékozódhatunk a tesztelés folyamatáról, a tesztelni érkezők eligazítását pedig a terminál több pontján is hostessek segítik.

A reptéri teszt Budapesten online regisztrációval kérhető

A tesztek elvégzéséhez nincsen szükség előzetes bejelentkezésre, csak online regisztrációra mobilon, vagy számítógépen keresztül. A regisztráció után a felhasználó e-mailben kapja meg azt a QR-kódot, amelyet a helyszínen, érintésmentesen beszkennelhet, és azonnal megkapja a sorszámát. A repülőtér üzemeltetője a tesztközpont előtti területen várakozók számára sorszámhívókat helyezett ki, így lehetővé téve azt, hogy a távolságtartás betartásával és sorban állás nélkül valósulhasson meg a tesztelés. A regisztráció során, az online felületen lehet kifizetheti a PCR teszt hatóságilag meghatározott 19 500 forintos költségét.

„Már a koronavírus-járvány európai megjelenésétől kezdve minden óvintézkedést bevezettünk az utasok és a repülőtéri személyzet egészségének védelme érdekében. Az EASA által is kiadott protokollnak megfelelően folyamatos fertőtlenítő takarítással és a szociális távolságtartás elősegítésével biztosítjuk, hogy a repülőtér egészségügyi szempontból is biztonságos környezet legyen. Kiemelten fontos volt számunkra, hogy még az ünnepek előtt átadjuk a repülőtéri COVID tesztközpontot, gyors és biztonságos tesztelési lehetőséget kínálva mindenkinek, különös tekintettel az ünnepekre hazaérkező utasokra.”

– mondta Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója

A tesztközpontot szakértők bevonásával alakították ki, a szűrések elvégzésére pedig tender útján választották ki a többéves tapasztalattal rendelkező Universal Medical Hub egészségügyi szolgáltatót, amelynek ügyvezető tulajdonosa ügyfélcentrikus kiszolgálást ígér.

„A Universal Medical Hub csaknem tizennégy éves tapasztalatával egy olyan európai színvonalú kiszolgálási rendszerben működik, ahol a páciens nem csak a szavak szintjén az első. Ezáltal a legjobbat adhatjuk azoknak, akik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren végeztetnek COVID-19 tesztet.”

– mondta Molnár Gábor, a Universal Medical tulajdonos, ügyvezető igazgató

A repülőtéri tesztelés lehet az újraindulás kulcsa

Éppen tegnap számoltam be arról, hogy a WizzAir kísérleti jelleggel önkéntes, ingyenes tesztelést végzett a debreceni repülőtérre érkező eindhoveni járat utasai számára. A sajtónyilvános esemény alkalmas volt arra, hogy gyakorlati példán keresztül láthassuk, mennyire működőképes egy olyan elképzelés, aminek keretében az utasok előre megrendelhetik maguknak a tesztelést az érkezési oldalra. Ezzel a módszerrel, ha valakinek van már egy másik hivatalosan elfogadott negatív teszteredménye, akkor 1 nap után kiszabadulhat a karanténból. Amint megérkezik a reptéri tesztelés eredménye. Ez már reálisan elfogadható alternatíva lenne az utazók számára és újraindulhatna a turizmus vérkeringése.

Érdekelnek az utazós témák? Zárt csoportunkban szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós hírről is értesülhetsz. Oszd meg másokkal is a jó hírt! Mit szólsz? Te igénybe vennéd? Mondd el itt!

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.