Budapest Belgrád repülő repjegy repülőjárat közvetlen utazás

Új LOT Budapest – Belgrád közvetlen repülőjárat indul

by Waterfan

A LOT lengyel légitársaság napi, közvetlen járatot indít Budapest és Belgrád között október 25-től.

Az útvonalat már 2020 márciusától repülték volna, azonban előbb a szerencsétlen sorsú, konstrukciós szoftverhibás Boeing 737 MAX-ok miatti gép kapacitás hiány miatt, később pedig a koronavírus járvány miatt nem jött össze az indulás. Gépkapacitás most van, ráadásul kisebb is elég lesz.

Budapest – Belgrád repülőjárat menetrendje

Az Embraer 195 minden nap 13:50-kor indul a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, és 14:35-kor érkezik a belgrádi Nikola Tesla repülőtérre. A menetrend szerinti repülési időtartam tehát csak 45 perc, bár a tényleges repülési idő körülbelül harmadával rövidebb lesz, hiszen még a taxizás is benne van ebben. Ezek a járatok LO2583 kóddal fognak közlekedni.

Visszafelé 15:45-kor indul a belgrádi Nikola Tesla repülőtérről LO2574 járatként, hogy 16:25-kor megérkezzen a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Ebbe az irányba, kvázi hazafelé 5 perccel rövidebb az út.

Budapest – Belgrád repjegy árak

A LOT oldalán október 25-től már foglalható repjegy erre az útvonalra. Jelenleg nagyjából 20 ezer forintba kerül a turista osztályra szóló jegy 1 irányba. Választható business class is laza 50 ezer forint környéki áron. Ha valaki úrnak kívánja érezni magát egy alig több, mint fél órás úton, annak kötelező rászánni a pénzt, vagy a mérföldjeit.

Embraer 195 típusú repülőgép teljesít szolgálatot BUD-BEG útvonalon

LOT Budapest Belgrád repülő repjegy repülőjárat közvetlen utazás Embraer 195

A magyar és szerb fővárosok között, napi szinten közlekedő járat optimális kihasználásához vélhetően bármilyen nagyobb repülőgép túlzás lenne, meglátjuk, hogy a kisebb méretű (38,6 méter hosszú, 10,5 méter magas), nagyjából 100 fős kapacitású brazil gyártmányú sugárhajtású gép mennyire lesz tele.

LOT bázis Budapesten

A LOT Polish Airlines először 2019 elején jelentette be, hogy bázist nyit Budapesten Embraer 195 repülőgépekkel. A lépés stratégiai jelentőségű volt, mivel a LOT transzfer légitársaságként kívánta megerősíteni pozícióit Kelet-Európában.

A LOT ekkoriban Budapestről már olyan úti célokra indított járatokat, mint New York (JFK), Chicago (ORD), Krakkó (KRK), London (LCY) és végül, de nem utolsó sorban Varsó (WAW).

Spabook vélemény: Több fórumon is kifejeztem már ellenérzésemet az ilyen rövid útvonalakon történő repüléssel kapcsolatban. Az ilyen jellegű járatok teljességgel ellentmondanak a hosszú távú környezeti és társadalmi fenntarthatóságnak is. Budapest különösen nagy terhelés alatt áll (eltekintve a koronaválság miatti lélegzetvételnyi szünettől) a repülés negatív externáliáit tekintve. A zajterhelés érzékelhető módon rendkívül nagy számos olyan lakóterület fölött, amelyek hivatalosan nem állnak a repülőtér vonzáskörzetében zajhatás szempontjából. Ebbe nem mennék bele, de sok magyarázat nem kell hozzá, hogy több járat több szennyezést okoz. Olyan útvonalakon, amelyek kocsival is könnyedén letudhatók, valamint normális világban vonattal se tarthatna tovább 4 óránál, nos, az ilyen úti célokra repülést nem tartom sem jónak, sem felelősségteljes magatartásnak. Sem szolgáltatói, sem pedig utazói szempontból.

Sok-sok szállás véleményt és egyéb wellness érdekességeket olvashatsz a csoportunkban is.

Biztonságos utat, sok élményt!
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben