Lufthansa informatikai összeomlás kábel Frankfurt

Tollal és papírral csekkolják be az utasokat a német repülőtereken, a Lufthansa utasai világszerte problémákkal szembesülnek

by Kassay Tamás

A Lufthansa informatikai rendszerének meghibásodása miatt utasok ezrei rekedtek repülőtereken szerdán. A hibáért a német légitársaság a frankfurti vasútállomáson folyó földalatti munkálatokat okolta, amelynek során több optikai kábelt elvágtak az ottani földmunkák során. – jelentette a Reuters.

Átvágtak pár kábelt a vasútnál, összeomlott a Lufthansa informatikája, utasok ezrei vesztegelnek világszerte

A javítások szerda délutánig tartanak a Lufthansa szerint, a Deutsche Telekomtól (a légitársaság informatikai szolgáltatójától) kapott információkra hivatkozva. Várhatóan szerda estére stabilizálódik a járatforgalom.

Több német repülőtérről származó fotókon és videókon több ezer utas várakozott a becsekkolásra.

Az utasok a közösségi médiában közölték, hogy a hiba miatt a társaság arra kényszerült, hogy tollal és papírral szervezze meg a repülőgépekre való beszállást, és hogy képtelen volt digitálisan feldolgozni az utasok poggyászát.

A frankfurti repülőtér honlapja szerint a Lufthansa járatainak üzemzavara miatt mintegy 120 érkező és induló járatot töröltek a repülőtéren. A frankfurti repülőtér közölte, hogy ideiglenesen minden bejövő járatot töröl vagy átirányít, nem csak a Lufthansa járatait.

A német légiforgalmi irányítók közölték, hogy a Lufthansa gépei már nem tudtak elindulni a frankfurti repülőtérről, tehát ott parkoltak, ezért más repülőgépek számára már nem állt rendelkezésre parkolóhely.

Nemrég szabotázs akcióban vágták el a Deutsche Bahn (német vasút) kábeleit

Az informatikai rendszerhiba 2 nappal a 7 német repülőtéren tervezett sztrájkok előtt történt, amelyek várhatóan jelentős fennakadásokat okoznak majd, többek között a müncheni biztonsági konferencián, ahol a világ vezetői várhatóan összegyűlnek.

A skandináv SAS (SAS.ST) légitársaság közölte, hogy kedd este kibertámadás érte, és felszólította ügyfeleit, hogy ne használják az alkalmazást, de később közölte, hogy a problémát már orvosolta.

Ismeretlen támadók decemberben elvágták a német állami vasúthoz tartozó kábeleket, ami a Deutsche Bahn ellen elkövetett második szabotázsakciónak minősült a hónapok során.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben