Luton Dart London reptér vonat

Fontos változás a londoni reptéri közlekedésben

by Kassay Tamás

A március 27-én átadott Luton DART egy innovatív személyszállító rendszer, amely kevesebb mint 4 perc alatt köti össze a Luton Airport Parkway állomást a londoni Luton (LTN) repülőtérrel. Az új összeköttetés az eredeti buszjáratot váltja fel, és jelentősen jobb utasélményt nyújt.

Átadták a Luton Dart új reptéri vonat szolgáltatását

A Luton Dart új vonatjárat tökéletes lehetőséget kínál a Luton Repülőtérre érkezők számára, hogy gyorsabban és könnyebben eljuthassanak végső úti céljukig.

Az új közlekedési megoldásnak köszönhetően soha nem volt még ilyen egyszerű eljutni a London-Luton Repülőtérre: a teljes egészében elektromos Luton Airport Express és a Luton DART vasúti összeköttetése kényelmes utazást kínál London központja és a repülőtér között, és ezáltal még jobb utasélményt biztosít.

A londoni St Pancras International és a londoni Luton repülőtér terminálja közötti utazás mindössze 32 percet vesz igénybe az óránként kétszer közlekedő, non-stop Luton Airport Expressz járattal, amelyhez az East Midlands Railway (EMR) vasútvonal is csatlakozik, és mintegy 40 percet a Thameslink gyakori járataival.

Utazós inspirációkkal, turizmus hírekkel vár FB csoportunk, csatlakozz!

A Luton DART a jelenlegi buszjáratot váltja fel, amely megszűnik, és az átszállást minden olyan vasúti jegy tartalmazza, ahol az utasok az utazás kezdő- vagy végpontjaként a „Luton repülőtér” megállót választják.

Az EMR elővételes jegyeivel egy négytagú család már 48,60 fontért is közlekedhet a St Pancras International és a londoni Luton repülőtér terminálja közötti, az egyéni jegyek ára pedig 10 fontnál kezdődik.

Minden kedvezményes buszbérlettel rendelkező utas, például nyugdíjasok, fogyatékkal élők vagy kísérőként utazók, valamint a lutoni repülőtér személyzete is jogosult lesz a Luton DART ingyenes használatára.

Luton – Budapest között a Wizz Air járataival repülhetünk

A Wizz Air Budapest és London-Luton között naponta több járatot is indít. A jegyvásárlásra a Wizz Air weboldalán, valamint a légitársaság mobilapplikációján keresztül van lehetőség.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben