Wizz Air GVH megállapodás fogyasztóvédelmi hatóság

Mulasztásokat követett el a Wizz Air, megállapodott a GVH-val, hogy változtat

by Kassay Tamás

A Gazdasági Verseny Hivatal (GVH) Fogyasztóvédelmi Hatósága 2022 augusztusában indított, a Wizz Air kereskedelmi gyakorlatát vizsgáló eljárása lezárult. A vizsgálat nyomán bírságot nem szabtak ki, viszont a Wizz Air vállalásokat tett, amelyek pozitívan hatnak majd az utasokra.

A Hatóság a légitársaság vizsgálta a 2022. január 1. és a 2022. augusztus 15. közötti időszakban tanúsított kereskedelmi gyakorlatán túl:

  • a visszautasított beszállásokat,
  • a hosszabb késéseket, illetve
  • járattörlés esetén az utasoknak fizetendő kártérítést, valamint
  • a Wizz Air kártérítési kérelmekre történő 30 napon belüli válaszadásának gyakorlatát.

A GVH másik eljárás keretében vizsgálja a Wizz Air jegyértékesítési gyakorlatát is, mert a gyanú szerint megtévesztő jellegű megoldásokat alkalmaznak az online folyamat során.

A Fogyasztóvédelmi Hatóság az eljárás során megállapította, hogy a Wizz Air a vizsgált időszakban mulasztásokat követett el, ezért a légitársaság az eljárás során a hatóságokkal együttműködve vállalásokat tett.

Ezek a vállalások közvetlenül és pozitívan hatnak a fogyasztókra a Wizz Air által nyújtott kompenzációval, és a közérdek hatékony érvényesülését szolgálják az informatikai fejlesztésekkel, amelyek járatüzemeltetési problémák esetén elősegítik az utasok számára biztosítandó segítségnyújtást, mind a légitársaság weboldalán elérhető önkiszolgáló lehetőségeken keresztül, a repülőtereken, mind pedig az elérhető ügyfélszolgálati csatornákon.

Az utasok megfelelő tájékoztatása, és nem várt esetekre való felkészítése érdekében a Wizz Air a fentieken túl széleskörű edukációs kampányt folytat az utasjogokkal kapcsolatban.

A légitársaság továbbra is kész együttműködni az Igazságügyi Minisztériummal és Budapest Főváros Kormányhivatalával a szolgáltatások minőségének javítása érdekében.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben