Olympic Air Milosz Athén baleset kifutópálya letért Görögország

Baleset történt a görög Olympic Air járatának leszállásakor Mílosz szigetén

by Kassay Tamás

Az Olympic Air bejelentette, hogy Athénból a görög Mílosz szigetére közvetlen tengerparti járatot indít, de hogy ezt jóformán a szó szoros értelmében valósítják meg, arra egyetlen utas sem gondolt.

Szerencsés kimenetelű baleset történt az Athén – Mílosz 0A24-es számú járat landolásakor 2022. január 14-én. – írja az Airline Secrets.

Olympic Air Milosz Athén baleset kifutópálya letért Görögország

Az ATR-42-600-as, SX-OAY Athénból Míloszra tartó gép 20 utassal szállt le, de balra letért a kifutópályáról, és a puha, egyenetlen talajon állt végül meg. (A képre kattintva galéria nyílik.)

Az Olympic Air regionális légitársaság, az Aegean Airlines görög légitársaság leányvállalata. Az egykori görög nemzeti légitársaság, az Olympic Airlines privatizációjának részeként jött létre, amely 1957-től a 21. század elejéig az Olympic Airways nevet viselte.

Az Olympic Air 2009. szeptember 29-én kezdte meg működését, miután az Olympic Airlines megszüntette minden tevékenységét. Fő csomóponti repterei a szaloniki nemzetközi repülőtér és az athéni nemzetközi repülőtér. A rodoszi nemzetközi repülőtér kisebb másodlagos csomópontként szolgál.

Az Olympic Air 2009-es megalakulása óta veszteséges volt, amíg az Aegean görög légitársaság át nem vette az üzemeltetését.

Milosz szigete dióhéjban

Olympic Air Milosz Athén baleset kifutópálya letért Görögország
Vár az Utazás hírek csoport.

Mílosz egy vulkanikus eredetű görög sziget az Égei-tengeren, a Krétai tengertől északra. Milosz a Kükládok csoport legdélnyugatibb szigete. Az apró sziget 160 km2 területű, összehasonlításul Budapest területe 525 km2. Legnagyobb magassága 748 méter, ami elég tiszteletreméltó megjelenést kölcsönöz neki. Állandó lakossága 5000 fő.

Olympic Air Milosz Athén baleset kifutópálya letért Görögország

Milos első számú és legkülönlegesebb strandja a híres Sarakiniko, amelyet csak holdbéli tájként emlegetnek. Lenyűgöző látványa mellett remek helyszín azok számára, akik szeretnek beugrálni a vízbe a sziklákról. A nyugisabb, napozást kedvelő utazók ugyancsak jól érezhetik itt magukat, mert remek fekhelyeket kínál.

Mílosz látnivalók Görögország sziget

Bár Mílosz egyelőre még kevésbé ismert sziget a rendkívül népszerű Kikládok szigetcsoporton belül, az elmúlt évtizedekben egyre népszerűbb nyaralási célpont lett. Hagyományos görög építészetével, a Szantorinihez és Mykonoszhoz képest lassabb tempójával és változatos strandjaival.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben