összeütközött két wizz air repülőgép

Összeütközött két Wizz Air repülőgép

by Kassay Tamás

Felszálláshoz készült a Wizz Air W64692 számú, Dortmundba tartó járata a romániai Suceava repülőtéren, ám a kifútópálya felé indulva egy alacsony sebességgel, de szerencsétlenül végrehajtott manőver közben összeakadt a szárnya egy másik repülőgéppel, ami úgyszintén a Wizz Air flottájába tartozik – számoltbe róla az Rtl.

Összeakadt két Wizz Air repülőgép szárnya

A W6 4692-es járat Dortmundba repült volna helyi idő szerint 2:20-kor, de a Flightadar24 adatai szerint azóta sem szállt fel, mivel kellemetlen incidens érte. Két Wizz Air gép szárnyai akadtak össze a romániai Suceava repterén kedden. A történtekről egy román utas készített videót:


A videó tanúsága szerint az utasokkal felszállni készülő repülőgép a terminált szerette volna elhagyni, de gurulás közben a bal szárnya (a felfelé hajló úgynevezett winglet) beleakadt egy másik, éppen ott várakozó, üres Wizz Air repülőgép jobb oldali vízszintes vezérsíkjába.

A felszálláshoz készülő gép szárnya megsérült, a Wizz Air járatát törölni kellett.

Az incidenssel kapcsolatban a Wizz Airnél, az alábbiakat válaszolta az RTL-nek:

A Wizz Air W6 4692-es számú, Suceavából Dortmundba tartó járata 2023. március 14-én, a kifutópályára gurulás közben összeütközött egy másik WIZZ-gép jobb oldali vízszintes stabilizátorával, amely egy szomszédos parkolóhelyen állt, utasok nélkül. A Suceava-Dortmund járat minden utasa sértetlen és biztonságosan kiszállt az érintett gépből. A Wizz Air mentesítő gépet biztosított az érintett járat számára, amely az utasokat még a mai nap folyamán elrepíti úti céljukra. A Wizz Air elnézést kér az érintett utasoktól, a légitársaság számára továbbra is az utasok, a személyzet és a repülőgépek biztonsága a legfontosabb.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben