Qatar Airways 10 év születésnap Budapest nyitójárat köszöntés vízsugár

A Qatar Airways 10. születésnapja Budapesten

by Waterfan

A Qatar Airways első menetrend szerinti járata pontosan 10 éve érkezett meg Dohából Budapestre. A jeles születésnap emlékeit felidéző közleményt adott ki a légitársaság, amelyből sok érdekességet tudhatunk meg.

10 éves a Qatar Airways Magyarországon

január 17-én a Budapest Airport vízsugaras köszöntéssel üdvözölte a katari légitársaság Airbus A320 típusú repülőgépét, amelynek fedélzetén a légitársaság vezérigazgatója, Akbar Al Baker is Magyarországra érkezett. Ez volt az első alkalom, amikor a világ egyik legelismertebb légitársasága menetrend szerinti járata érkezett hazánkba.

A budapesti járat a 23. európai, világviszonylatban pedig a 97. desztináció volt a Qatar Airways hálózatában.

10 évvel ezelőtt még heti 4 járatot indítottak, ám ezek akkor még nem közvetlen járatok voltak, hanem megálltak Bukarestben is. Ezzel együtt gyorsabb útvonalat biztosítottak a magyar utazók számára Budapest és Doha között a Perzsa-öböl, illetve Ázsia, és a Csendes-óceáni térség eléréséhez.

A Qatar Airways budapesti napjai jelenleg

Napjainkban, a koronavírus járvány időszakában is heti 3 járatot üzemeltet a Qatar Airways Budapest és Doha között, ám már nem a kicsinek számító A320-as típussal, hanem a modern és csodaszép vonalvezetése miatt igen közkedvelt Boeing 787-es Dreamliner gépekkel:

Qatar Airways menetrend Budapest – Doha között

Menetrend jelenleg: Hétfő – Szerda – Péntek napokon
Doha (DOH) – Budapest (BUD), QR199, indulás 08:25, érkezés 12:10
Budapest (BUD) – Doha (DOH), QR200, indulás 15:45, érkezés 22:55

„Budapest továbbra is kulcsfontosságú piac számunkra, és köszönjük utasainknak, akik minket választottak, és azoknak a partnereknek, akik támogattak minket az elmúlt 10 évben. Örülünk, hogy továbbra is megtisztelnek minket bizalmukkal és részesei lehetünk utazási élményeiknek.”

Martin Zdarek a Qatar Airways magyarországi country menedzsere

A légitársaság az elmúlt 10 évben számos nemzetközi mellett hazai díjakat is nyert, például a Magyar Utazási Irodák Szövetsége a „Legjobb légitársaság” díjával jutalmazta a tag utazási irodák szavazatai alapján.

A COVID-19 járvány során Katar állam nemzeti fuvarozójának fő célkitűzése az volt, hogy segítsen hazajutni az embereknek a világ bármely pontjáról. A járvány kezdete óta a katari légitársaság több, mint 3,1 millió utast szállított haza, és szoros együttműködésben dolgozott a világ kormányaival, cégeivel. Több, mint 470 charter – és extra menetrend szerinti járatok beiktatásával, a legfrissebb IATA-adatok szerint az egyik legnagyobb nemzetközi légi fuvarozóvá vált az utóbbi, viharos időszakban.

A Qatar Airways világviszonylatban több, mint heti 800 járatot teljesít és 110 desztinációra repteti el utasait Dohából

A járvány kitörése óta a katari légitársaság a legfejlettebb biztonsági és higiéniai intézkedéseket hajtotta végre, többek között a személyzeti védőfelszerelés (PPE) biztosítását a légiutas-kísérő személyzet számára és ingyenes védőfelszerelést az utasok részére. A fokozott higiéniai intézkedések mellett a légitársaság volt az első nemzetközi fuvarozó, amely telepítette a Katari Légügyi Szolgálat által működtetett Honeywell ultraibolya (UV) kabinrendszert. Ezeknek a biztonsági lépéseknek az elismeréseként a Qatar Airways Gyémánt fokozatot kapott az Airline Passenger Experience Association (APEX) Health Safety Powered by SimpliFlying auditján.

Utazós és wellness témákról, szállásvéleményekről olvashatsz a zárt csoportunkban, ahol azt is elmondhatod, hogy Te mit gondolsz 1-1 témáról. Van hírlevelem is spa és utazás tartalmakkal, iratkozz fel!

Jó utat, sok élményt!
Mr Spabook
forrás: Qatar Airways sajtóközlemény
fotó: Csemniczky Kristóf

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben