Románia beutazási feltételek február egyszerűsítés

Rárepült a Wizz Air és a Ryanair is a román fapados Blue Air leállására

by Kassay Tamás

Azonnali hatállyal felfüggesztette kedden a Romániából induló valamennyi bel- és külföldi járatát a Blue Air román diszkont légitársaság, azután, hogy a román környezetvédelmi alap zárolta a légitársaság bankszámláit. Erre válaszul jelentős bővítést jelentett be a Wizz Air Romániában, amelynek keretében 5 repülőgéppel bővíti flottáját bukaresti bázisán, valamint növeli kapacitását Bákó, Kolozsvár, Iaşi és Nagyszeben* útvonalain.

A Wizz Air már szeptember 9-én újabb ülőhelyekkel bővíti a régió járatait, október 4-én pedig megérkezik az első új Airbus A321, amely a romániai flottában teljesít majd szolgálatot. A bővítés részeként a Wizz Air három új útvonal bevezetését is bejelentette: Bukarestből Athénba, Prágába és Lárnakába repülhetnek az utazni vágyók. Ezen felül a járatok sűrűségében is növekedés várható több mint 30 meglévő útvonalon, köztük a legfontosabb célállomásokon: London, Róma, Milánó, Barcelona, Párizs, Brüsszel-Charleroi, Dortmund, Eindhoven, Madrid és Tel-Aviv. A légitársaság összesen 2,6 millió ülőhellyel bővíti a romániai piacot.

A Wizz Air kedvezményes jegyeket biztosít a Blue Air utasainak is.

A Wizz Air emellett kedvezményes árakat is kínál a Blue Air ügyfelei számára. Az érintett Blue Air utasok az eredeti foglalási azonosítójuk megadásával már 49,99 eurótól foglalhatnak jegyet a Wizz Air járataira. A foglalásokat a Wizz Air honlapján keresztül intézhetik a következő oldalon: https://wizzair.com/en-gb#/rescue

A bukaresti bővítésekkel és a romániai hálózat új útvonalaival a Wizz Air megszilárdítja piacvezetői pozícióját a Bukarestből, Kolozsvárról, Bákóból, Iaşi-ból, Nagyszebenből, Craiováról, Suceavából, valamint Temesvárról közlekedő legnagyobb légitársaságként. A fejlesztések ugyancsak alátámasztják a WIZZ elkötelezettségét aziránt, hogy a lehető legtöbb romániai utasnak kínáljon népszerű úti célokat, megfizethető árakon biztosítva a fenntartható utazást.

„Izgatottak vagyunk a Bukarestben és Romániában történő jelentős beruházás kapcsán. Tudjuk, mennyire fontos utasaink számára a repülés, ezért elegendő választási lehetőséget szeretnénk biztosítani számukra. A 13,8 millió ülőhely – mely 36 romániai célállomás esetében kínál kibővített diszkont szolgáltatást –, valamint a Blue Air utasai számára felkínált kedvezményes jegyek alátámasztják a Wizz Air elkötelezettségét a román piac iránt. Jelenleg közel 200 útvonalat kínálunk Romániából, így ezekkel a fejlesztésekkel és bővítésekkel megerősítjük piacvezető pozíciónkat a régióban” 

– mondta Evelin Jeckel, helyettes hálózatvezető.

A LEGÚJABB WIZZ AIR ÚTVONALAK ROMÁNIÁBÓL

ÚtvonalJáratsűrűségIndulás dátumaViteldíjak (euróban)
Bukarest – Athénhétfő, szerda, péntek, vasárnap2022. december 2.24,99 eurótól
Bukarest – Prágahétfő, péntek2022. december 2.24,99 eurótól
Bukarest – Lárnakahétfő, szerda, péntek, vasárnap2022. december 2.24,99 eurótól

A Wizz Air nagy specialistája annak, hogyan tud villámgyorsan rárepülni megszűnő légitársaságok helyére, sőt, a fogantatása is így történt anno a MALÉV megszűnésekor.

A Ryanair szintén bejelentette, hogy 49,99 eurós úgynevezett mentesítő jegyeket kínálnak a Blue Air utasainak. Az érintett kedvező árú jegyeket a bukaresti, kolozsvári, nagyszebeni, szucevai, temesvári vagy olaszországi torinói útvonalakra adják ki. Az olcsó viteldíjakon október 31-ig lehet utazni, de szeptember 9-én éjfélig le kell foglalni őket – közölte a Ryanair.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben