rekord 4 millio utas repült juniusban wizz air fedélzetén

Rekord: 4,3 millió utas repült júniusban a Wizz Air fedélzetén

by Kassay Tamás

A Wizz Air közleményben fejezte ki örömét, hogy a júniusi hónapra vonatkozóan új rekordot döntött. 4,34 millió utas repült velük, amely a 2019-es rekord évet is felülmúlja.

Rekord: több mint 4 millió utas a Wizz Air-nél júniusban

Még a korona járvány idején írtam arról, hogy a válság egyik nagy nyertese lehet a Wizz Air. Meglátásaim egyelőre beigazolódni látszanak, az agresszív növekedési politika és a kedvező pénzügyi helyzet kombinációja egyelőre szépen érik befele. A háborús helyzet, az elszálló enerigaárak és a lakosság elkölthető jövedelmének drasztikus csökkenése (a következő hónapoktól kezdődően) beárnyékolhatják a magyar utasok utazási kedvét, de ez a nemzetközi utazókat kevéssé fogja érinteni.

Az elmúlt 12 hónap során a Wizz Air gyors hálózatbővítést hajtott végre, 200 új útvonal elérhető az utasok számára 126 európai és a kontinensen kívüli célállomáshoz. A bővítéssel 1000 fölé emelkedett a légitársaság útvonalainak száma és több mint 190 célállomásra repülhetnek az utasok.

A fenntartható növekedés érdekében a Wizz Air az elmúlt évben 27 ultramodern és hatékony Airbus repülőgépet állított forgalomba. A WIZZ legújabb technológiákkal felszerelt Airbus flottája szerves részét képezi a légitársaság fenntarthatósági stratégiájának, és támogatja a célkitűzését, mely szerint 2030-ig 25%-kal csökkentse az utaskilométerenként számított szén-dioxid-kibocsátást. Az év elején a Wizz Air és az Airbus közösen írt alá egy egyetértési nyilatkozatot a hidrogénüzemű repülőgép-üzemeltetés lehetőségeinek feltárására. 

Az Airbus számára leadott megrendelések alátámasztják a Wizz Air azon célját, hogy az évtized végére 500 repülőgéppel rendelkező légitársasággá váljon. A megrendelés jelenleg 13 A320neo, 255 A321neo és 47 A321XLR repülőgépből áll, valamint 15 A321neo opciós megrendeléséből és 75 A321neo vásárlási jogából, amely összesen 411 repülőgépet jelent. 

„Büszkék vagyunk, hogy júniusban rekordmennyiségű utas választotta légitársaságunkat. A légi közlekedési iparág sokat ismételt kihívásai ellenére jelentős mértékben növekedtünk az elmúlt évben, és olyan alapokat raktunk le, melyek a következő évtizedben is biztosítják a WIZZ bővülését. A több mint 400 Airbus repülőgépre vonatkozó megrendelésünk valódi változást jelent a légitársaság számára, hiszen ezek a gépek biztosítják a legalacsonyabb egy utasra számított ökológiai lábnyomot, így támogatják ambiciózus WIZZ500 stratégiánkat. Szeretnénk köszönetet mondani hűséges utasainknak, hogy az elérhető viteldíjak, a változatos útvonalhálózat, a fiatal és zöld flottánk, valamint a nagyszerű fedélzeti kiszolgálás miatt továbbra is a Wizz Air-t választják”

 – mondta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air szóvivője.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben