Ryanair emeli osztrák járatok jegyárait Ausztria áremelés

Ryanair: nem lesz többé 10 eurós jegy – áremelés Ausztriában is

by Kassay Tamás

Bár Ausztriában nincsen extraprofit adó, a Ryanair bejelentette, hogy mérsékelten emeli az ausztriai járatainak jegyárait, elsősorban az infláció miatt. A Ryanair, amelynek tulajdonában áll a Lauda Europe osztrák légitársaság, kijelentette, hogy a fapados utazás már a múlté – írja a SchengenVisaInfo.

„Nem lesz többé 10 eurós jegy”

– mondta az osztrák sajtónak Andreas Gruber, a Ryanair Austria vezetője.

Mint a The Local elárulta, a Ryanair járatainak átlagára a jövőben 40 euróról 50 euróra emelkedik. Az emelés ellenére azonban a Ryanair arra számít, hogy az utasok száma nem fog változni az elkövetkező hónapokban, miközben az emberek olcsóbb közlekedési alternatívákat keresnek.

Gruber rámutat, hogy az emberek várhatóan jobban odafigyelnek majd a jegyek árára. Emellett a Bécsbe tartó utasok száma az idei hatmillióról várhatóan 6,5 millióra nő a következő évben. Novembertől a Ryanair a dél-ausztriai Klagenfurt tartományból is indít járatokat.

A társaság rámutatott, hogy a jegyfoglalások száma emelkedik, elérve a várt szintet, különösen azok számára, akik a London-Stansted útvonalon szeretnének repülni.

A Ryanair nemrég nyolc új útvonalat jelentett be a Bécsben. Az új útvonalak között szerepel Bréma (Németország), Manchester (Anglia), Koppenhága (Dánia), Helsinki (Finnország), Genova és Velence (Olaszország), Tuzla (Bosznia-Hercegovina) és Nagyszeben (Románia).

A légitársaság elárulta, hogy 1,7 milliárd eurót fektet be a bécsi csomópontba, és összesen 17 repülőgépet állomásoztat az osztrák fővárosban. A légitársaság várhatóan hetente több mint 600 járatot üzemeltet majd onnan, és összesen 600 új munkahelyet teremt.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben