A Ryanair vezér Budapesten nagyot mondott és nem lépett semmit – Michael O’leary megismételte, hogy idiótának gondolja a magyar extraprofit adót

by Kassay Tamás
Ryanair vezér Budapest Michael O'leary idióta extraprofit adó

Michael O’leary Ryanair vezérigazgató budapesti sajtótájékoztatóját azzal kezdte, hogy leidiótázta az extraprofit adó kivetését, amelyet érthetetlennek és igazságtalannak tart a járvány során milliárdos veszteségeket elszenvedő ágazattal szemben.

Miután megköszönte a sajtótájékoztatón megjelent újságíróknak, hogy eljöttek, elhúzott egy halvány mézesmadzagot, amely szerint 10 új járatot terveztek indítani Budapestről és 1 újabb gépet szerettek volna hozni a ferihegyi bázisukra 2022 telén, de sajnos ezek a tervek kútba estek az idióta extraprofit adó miatt.

A Ryanair elkötelezett, nem zárja be a budapesti bázisát

O’leary elmondta, hogy ezen a télen a budapesti útvonalak kevésbé lesznek versenyképesek mint a környező országok repülőtereiről indított járatok, mert az adó megemeli az árakat. Ennek ellenére a bázist nem zárják be:

“Jó hír, hogy nem zárjuk be a budapesti bázisunkat, mert túl nehéz volt azt megnyitni és Magyarország első számú légitársaságává tenni a Ryanairt.”

Megemlítette, hogy 8 útvonalat viszont bezártak a téli menetrend alapján, 7 útvonalon pedig csökkentik a járatok számát.

Összességében a különadó miatt drágábbá vált Magyarországon a működés, ezért csökkentik az indul járatok számát, és működő járatok gyakoriságát télen. A cégvezér szerint emiatt 4,9 millióról 4 millióra csökken az utasszám.

Azt már nem tette hozzá, amelyet az Airportal szaklap szerzői is körbejártak: ezek a bezárások szezonálisak, megszokottak, nem az adó miatt történtek. A Ryanair alapvetően a flottájának 10%-át le szokta állítani télire.