Southwest Airlines Biden vizsgálat pilóta amerikai elnök beszólás

Beszólt a pilóta az amerikai elnöknek – a Southwest Airlines vizsgálatot indított

by Kassay Tamás

A Southwest Airlines belső vizsgálatot indított egy Joe Biden amerikai elnököt sértő, vírusszerűen terjedő mondat miatt, amely a hangosbeszélőn hangzott el az egyik pilótájuktól.

A botrányt az váltotta ki, hogy pénteken a Southwest Airlines Houston – Albuquerque járatán a pilóta a hangszórón keresztül azt mondta: „Let’s Go Brandon” – ez az ártatlannak tűnő, magyarul „Gyerünk Brandon!„-nak fordítható mondat a közelmúltban a jobboldali konzervatívok által használt mém, amely a jelenlegi demokrata amerikai elnökre, Joe Bidenre irányuló trágárság kódjává vált. Egy autóversenyről ered, a cikk végén videóval mutatom, honnan is indult a mém karrierje.

Az AP riportere, Colleen Long azt állítja, hogy majdnem eltávolították a fedélzetről, miután megpróbálta megkérdezni a pilótát a kifejezés használatáról. Spabook észrevétel: arról már nem szólnak a hírek a sajtóban, hogy ezt milyen módon kívánta megtenni, esetleg bekopogtatott a pilótafülkébe, vagy a semmiért sem hibáztatható személyzet többi tagját nem hagyta élni. Azért én utánanéztem, nem kellett messzire mennem, hogy megtaláljam. Konkrétan ki akarta nyittatni a pilótafülkét a vakációra induló felháborodott riporterMost erre mit mondjak?!

A légitársaság az incidensre először gyenge reakciót adott, aminek nyomán sokan követelték a pilóta nyilvános azonosítását és kirúgását, míg mások az egész légitársaság bojkottjára szólítottak fel. Egyesek odáig mentek, hogy a Joe Biden-ellenes megjegyzések hangoztatását a terroristákhoz való hűségnyilatkozathoz hasonlították. A dallasi székhelyű légitársaság végül bejelentette, hogy belső vizsgálatot indított.

Southwest Airlines Biden vizsgálat pilóta amerikai elnök beszólás

Ha én lennék a pilóta azzal védekeznék: a repülőt amit vezetek, 20 éve Brandon-nak szoktam becézni. A szabályzat nem tiltja, hogy felszálláskor kicsit biztassam a madarat, és esküszöm, hogy Joe Biden neve el sem hagyta a számat. Lentebb videón mutatom a szólás eredetét

Voltak, akik a vizsgálat tényével nem elégedtek meg és még a Szövetségi Légügyi Hatóságot is felszólították, hogy avatkozzon be, és ellenőrizze a pilóta mentális egészségét. Spabook vélemény: aki ilyenekkel megkeresi a hatóságot, mentális vizsgálat nélkül is kiállította magáról a diagnózist, már elnézést. Nyilvánvalóan helytelenül cselekedett a pilóta, de ennek semmi köze a mentális egészségéhez vagy hogy mennyire jól vezeti egyébként azt a repülőgépet.

Végül a légitársaság közleményt adott ki, amelyben azt írják le, amit minden hasonló kommunikációban megszokhattunk:

„A Southwest nem nézi el, hogy a munkatársak személyes politikai véleményüket osztják meg a munkahelyükön, miközben ügyfeleinket szolgálják, és egy munkatárs egyéni nézőpontja nem értelmezhető a Southwest és annak kollektív 54 ezer munkatársa álláspontjaként”

– áll a Southwest Airlines tegnapi közleményében.

A Southwest légitársaságot a konzervatívok is bírálták, mert állítólag „meghunyászkodott a baloldali csőcselék előtt”.

Honnan ered a Let’s go Brandon?

Az egész néhány hónappal ezelőtt kezdődött, amikor Brandon Brown autóversenyző megnyert egy NASCAR-versenyt. A verseny utáni interjúja során az NBC-nek adott interjúja alatt hallani lehetett, ahogy az emberek a tömegben azt skandálják, hogy „F**k Joe Biden„, amit a riporter megpróbált „Let’s go Brandon„-ként hogy is mondjam, elhessegetni, kifotoshoppolni a közvetítésből… annak ellenére, hogy nyilvánvaló és világos volt, amit mondtak.

Ilyenek történnek a tengerentúlon, de mi inkább tartsuk meg jó szokásunkat és tapsoljuk meg a pilótákat leszállás után! Tudom, vicces, de összességében kedves gesztus. És mennyivel jobb, mint a semmin acsarkodni.

Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben