Ex Emirates alkalmazottak: fogyásra kényszeríti légiutas-kísérőit a légitársaság

by Kassay Tamás
súlyrendőrség Emirates fogyás légiutas kísérő túlsúly

Egyes korábbi Emirates-alkalmazottak szerint a belsőleg “súlyrendőrségként” ismert tisztviselők ellenőrzik és büntetik a túl nehéznek ítélt kabinszemélyzet tagjait. – írta meg az Insider. Nem túlsúlyos, csak túl nehéz. Megkérdeztem egy magyar ex-stewardess-t is, mit tud erről, volt olyan kedves és mondott pár érdekességet.

Az Appearance Management Programot, amelyet magyarul leginkább megjelenés-kezelési programnak lehetne lefordítani, úgynevezett imázsfelelősök vezetik, akik biztosítják, hogy a magas színvonaláról és modern repülőgépflottájáról híres Emirates megfeleljen a tökéletes hírnevének.

Az Emirates korábbi légiutas-kísérői úgy nyilatkoztak a médiának, hogy a légitársaság fogyásra kényszeríti az utaskísérőket. Az első cikk megjelenése mondhatjuk, hogy PR-rémálom a megítélésére igen kényes arab légitársaság számára.

A 36 éves Karla Bayson, aki 2021-ben hagyta ott a légitársaságot, miután 9 évet töltött az Emiratesnél, az Insidernek elmondta, hogy látta, hogy néhány kollégája figyelmeztetést kapott a testsúlyuk miatt. Elmondása szerint a légiutas-kísérők 2 hetet kaptak a fogyásra, mielőtt ismét ellenőrizték őket.

Egy másik volt alkalmazott, Maya Dukaric azt állította, hogy az úgynevezett “súlyrendőrség” időnként megállította az utaskísérőket a repülőtereken, és azt mondta: “Hé, baby. Lassítanod kell“.

Egy névtelenségét megőrizni kívánó volt HR-üzlettárs azt állította, hogy a személyzetnek még a fizetését is csökkenteni kellett, ha nem tudták leadni az előírt kilókat.

A leleplezésekre azután került sor, hogy Duygu Karaman légiutas-kísérő nemrég azt állította, hogy 3 éven át megfigyelés alatt állt, miután egy névtelenül nyilatkozó kollégája azt állította róla, hogy túl nehéz. Karaman, aki 10 évet töltött az Emirates légitársaságnál, azt mondta, hogy azért került a súlykontrollra, mert 2 kilogrammal túllépte a határértéket.

“Adtak egy A4-es papírt, amin csak annyi állt: “Ne egyél rizst, ne egyél kenyeret” […] “Olyan dolgok voltak, amiket mindenki ismer, mint például a rendszeres alvás, amit a munkám miatt nem tudok megtenni”.

– mondta Karaman a Mirrornak.

A légiutas-kísérő elmondta, hogy a járatok előtt véletlenszerű mérlegelés céljából megállították, annak ellenére, hogy angol méretezés szerint 12-es ruhákat, magyarul M-es méretet hord, és testsúlya körülbelül 66 kg.

Az Emirates nem kívánt nyilatkozni a megjelenési programról, a “súlyrendőrségről” vagy más konkrétumokról ebben a történetben.

“Nem kommentáljuk a belső irányelveket vagy eljárásokat, illetve a meglévő vagy korábbi alkalmazottak konkrét, bizalmas eseteit” […] “Globális légitársaságként munkatársaink jólétét a legmagasabb prioritásként kezeljük, és hiszünk abban, hogy a fizikai és mentális fittség és egészség kritikus szempont a feladataik biztonságos és hatékony ellátásában” – áll a közleményben. “Lehet, hogy az ügyfeleink számára nem mindig nyilvánvaló, de az utaskísérő személyzetünk felelőssége hatalmas, és az a képességük, hogy szükség esetén befolyásolni és biztonságos eredményeket elérni tudjanak, kiterjedt képzést és minimális fizikai alkalmasságot igényel.”

– áll a vállalat közleményében.
súlyrendőrség Emirates fogyás légiutas kísérő túlsúly
User:MattesCC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Azt azért hozzá kell tennem, hogy számos képet átböngésztem a neten és az emlékeimben is próbáltam felidézni, hogy útjaim során milyen testalkatú személyzettel találkoztam, és nem emlékszem olyanra, aki kórosan vékony lett volna. Tehát, ez a helyzet nem hasonlítható például a divatszakma 10 évvel ezelőtti állapotához, ahol konkrétan elvárás volt a soványság. Biztosan állíthatjuk, hogy jelen esetben nincsen ilyen elvárás.

Az Emirates súlypolitikájáról kevés nyilvános információ áll rendelkezésre, ugyanakkor a hivatalos weboldalukon, a “felvételi oldalon” az egyik pont így szól: a jelentkezőknek fizikailag alkalmasnak kell lenniük erre az igényes munkakörre, egészséges testtömegindexszel (BMI).

A légitársaságok a repülőgép teljes tömegének kiszámításakor figyelembe veszik az utasok és a személyzet tagjainak súlyát.


Henry Harteveldt, az Atmosphere Research utazási iparági elemzője szerint az Emirates a kelet-ázsiai és a Perzsa-öböl menti légitársaságokkal versenyzik az utasokért. Ezek a légitársaságok, mint például a Singapore Air és az Etihad Airways, szintén támasztanak megjelenési követelményeket a légiutas-kísérőkkel szemben – mondta.

Amerikában az FAA engedélyezi az ottani légitársaságoknak, hogy felmérést végezzenek a személyzet tagjainak súlyáról, és lehetőségük van arra is, hogy az utasokat mérlegen mérjék le, mielőtt felszállnak a repülőgépre.

Harteveldt elmondta, hogy egy olyan nagy vállalat esetében, mint az Emirates, nincs szükség a személyzet tagjainak mérlegelésére, mivel a légitársaság a férfiak és nők átlagos súlya alapján alakította ki működési modelljét.

Fizetéscsökkentés büntetésül

A “súlyrendőrségi” büntetések közé tartozik a személyzet tagjainak a járatokról való levétele, a fizetés csökkentése, végső esetben a munkahely elvesztése, mondta néhány volt alkalmazott az Insidernek.

Mit mondott egy magyar ex Emirates légiutas kísérő?

“Én nádszál vékony voltam és így nekem nem volt problémám, de igen, ez egy létező dolog, úgy tudom a másik arab légitársaságnál is. Valamilyen szinten megértem. Nagyon egészségtelen tud lenni ez az életmód. A repülős kaja okés, ha egy hónapban egyszer eszed, de mi majdnem mindennap azt ettük. Tele van cukorral meg sóval, szóval könnyen meg lehet hízni. Arról nem is beszélve, hogy arab országokban az a mánia, hogy a szoknya ne legyen passzos, de ha felszedsz egy kicsit, akkor az lesz és azt sem akarják.”

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.