Üzbegisztán Taskent Budapest Qarot Sharq légitársaság közvetlen járat

2 hét után megszűnt a legújabb budapesti repülőjárat

by Kassay Tamás

Augusztus 19-én a Spabook lapjain is beszámoltunk arról, hogy új, közvetlen járat indul Budapest és Taskent között, Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter személyesen jelentette be, hogy a Qanot Sharq üzbég légitársaság fogja repülni az útvonalat. Mint augusztusban írtuk, a bejelentés szerint 2023. szeptembertől heti 2, 2024. januártól 3, 2025-től pedig 4 járat közlekedett volna, de a járat 2 hét után megszűnt.

A Qanot Sharq Budapest – Taskent járat megszűnt, mindössze 3 repülés és 2 hét után

A Spabook elsőként ad hírt róla, hogy az egyébként rendkívül izgalmas úti cél felé már törölték is a járatokat, és megszűnt a Qanot Sharq Budapest – Taskent járata. Jelenleg a Flightradar adatbázisában még szerepel a mai, szeptember 10-i járat 12:30-as indulással, de a Budapest Airport hivatalos oldalán már nem lehet megtalálni, valamint a budapesti reptér nem hivatalos honlapján (olyan is van!) már az szerepel, hogy nincsen már a mai menetrendben.

A budapesti repülőtér telefonos ügyfélszolgálata megerősítette, hogy nem csak a mai járatot törölték, hanem a Qanot Sharq Budapes Taskent útvonala szűnt meg, kikerült a menetrendből. Az útvonalat az üzbég légitársaság tehát mindössze 3 alkalommal teljesítette, augusztus 20-án, 27-én, és szeptember 3-án. Az Airbus A321-es típusú repülőgépek egyébként nagyjából pontosan közlekedtek, minden alkalommal 15 perc körüli késéssel szálltak fel és 5 óra 15 perc repülés után landoltak Taskentben.

Ha minden jól megy, repülhetünk majd Üzbegisztánba

Akit továbbra is érdekel Üzbegisztán (remélem sokan vagyunk!), az ne búslakodjon, hanem nézzen szét a Wizz Air-nél, ugyanis ők Üzbegisztán másik legendás városába, Szamarkandba repülnek Budapestről, a bejelentés szerint 2023 decemberétől, amelyről szintén hírt adtunk már. Egyelőre még nem kezdték meg a jegyek árusítását, nem foglalható a járat.

A legfontosabb üzbég látnivalók, városok

Valamilyen rejtélyes oknál fogva még mindig sokan idegenkednek, sőt egyenesen lesajnálják a keleti, különösen a Közép-ázsiai országokat, de utazós portál lévén azért szeretném kicsit érzékenyíteni a tisztelt nagyérdeműt, ugyanis számomra is abszolút bakancslistás a hely. Olyan történelmi, építészei és kulturális örökséggel rendelkeznek a környékbeli országok, ami már-már befogadhatatlan európai szemmel. Aki még nem látta, annak ajánlom az alábbi rövid videót, garantáltan meg fogja érinteni Üzbegisztán varázsa.

  • Taskent
  • Szamarkand
  • Khiva
  • Bukhara
  • Aidarkul-tó és Nurota-hegység
  • Fergana-völgy
  • Ősi erőd romjai
  • Shahrisabz

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben