10 éve indult az első Wizz Air repülőgép Debrecenből

by Kassay Tamás
wizz air Debrecen 10 éve indult első repülőgép

A Wizz Air és a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közösen ünnepelte 10 éve tartó együttműködését. Egy évtizeddel ezelőtt, 2012-ben szállt fel London-Luton irányába a Wizz Air első járata a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről. Ezzel a járattal indult a légitársaság és a cívisváros légikikötőjének együttműködése.

A debreceni reptér az elmúlt 10 évben közel 2,5 millió kelet-magyarországi régióból induló, vagy ide érkező utas számára tette lehetővé a légi közlekedést – ebből több mint 2,1 millió a Wizz Air járatát választotta.

„Debrecen az elmúlt évtizedben kiemelkedő fejlődésen ment keresztül, és büszkék vagyunk, hogy ez a fellendülés és gazdasági élénkülés részben a Wizz Air-nek is köszönhető. Célunk, hogy a továbbiakban is részesei legyünk Debrecen és a Debreceni Nemzetközi Repülőtér sikereinek”

– mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.
wizz air Debrecen 10 éve indult első repülőgép
Az eseményen részt vett Papp László, Debrecen polgármestere, Magyar Levente külügyminiszter-helyettes és Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, is.

„A Wizz Airrel való partnerségünk meghozta a sikereket a légiközlekedésben, hisz megnyitotta Debrecent a világ számos égtája felé, európai és keleti úti célokkal kötötte össze a várost. A Wizz Air az elmúlt 10 évben több mint 1 millió utast szállított Debrecenbe, így elmondható, hogy a légitársaság nagymértékben járult hozzá a város turisztikai fejlődéséhez” 

– mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

Váradi József a beszédében a Wizz Air jövőbeni terveire is kitért: „A Wizz Air üzleti modellje a kihívásokkal teli gazdasági környezetben is stabil és fejlődőképes tud maradni. Büszkén mondhatom, hogy jelenleg légitársaságunknak van a világon a legnagyobb repülőgéprendelési állománya, amely hatalmas versenyelőnyt jelent, hiszen ennek köszönhetően folyamatosan a legmodernebb technológia és a piacon innovatívnak számító megoldások állnak rendelkezésünkre” – árulta el a vezérigazgató, aki szerint: „Gyakorlatilag a Wizz Air ma a legversenyképesebb légitársaság az iparágban.”

wizz air Debrecen 10 éve indult első repülőgép

A Debreceni Nemzetközi Repülőtéren működő Wizz Air bázis jelenleg 1 géppel üzemel, amely a nyári szezonban 9, a téli szezonban 5 járatot szolgál ki. Az együttműködésnek köszönhetően a régióból elérhetővé vált többek közt Brüsszel, Burgasz, Eindhoven, Korfu, Lárnaka, London-Luton, Palma de Mallorca, Párizs és Tel-Aviv, is. Az elmúlt 10 év során 1 102 992 induló és 1 069 644 érkező utas fordult meg a nemzetközi repülőtéren a Wizz Air-nek köszönhetően.

Összehasonlításul: A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egyetlen hónap alatt nagyobb az utasforgalom mint 1 millió fő, tehát nagyjából a Debreceni Repülőtér 10 éves összforgalmát a Ferihegyi Repülőtér nagyjából másfél hónap alatt teljesíti. – a szerk. További érdekes utazós hírekért és tippekért látogass el csoportunkba!