Zseni: a Wizz Air eSIM szolgáltatást vezet be, 150 országban használható roamingoláshoz

by Kassay Tamás

A Wizz Air közleményben jelentette be, hogy elindítja saját eSIM szolgáltatását utasai számára. Világszerte 150 országban működik és néhány úti cél esetén 5 G is elérhető lesz.

Az eSIM Data szolgáltatásával a légitársaság utasai akadálymentesen férhetnek hozzá gyors és megbízható mobiladatforgalomhoz, mindezt több mint 245 mobilhálózaton keresztül. Az adatátviteli lehetőségek segítségével a Wizz Air-rel repülők több mint 150 országban maradhatnak internetkapcsolatban anélkül, hogy fizikai SIM-kártyát kellene váltaniuk.

A beágyazott, költségoptimalizált és előre kifizetett eSIM szolgáltatásnak köszönhetően a Wizz Air utasai elfelejthetik a drága roaming díjakat és a bizonytalan Wi-Fi kapcsolatot. Az utazni vágyók egyedül, vagy akár családként egyaránt könnyen kezelhetik és követhetik nyomon adatkeretüket. Az eSIM ráadásul az utazást követően akár 12 hónapig is használható.

A megfizethető és kényelmes mobiladatátviteli szolgáltatást a Wizz Air utasai Európán belüli és kívüli utazásaik során egyaránt felhasználhatják. A tervezhető és nyomon követhető megoldás biztosításával a Wizz Air célja, hogy újradefiniálja a mobil adatátviteli élményt, növelve az ügyfélelégedettségét.

Mennyibe kerül a Wizz Air eSIM adatcsomag?

Fontos, hogy helyesen értelmezzük az árakat! Ez egy világszíntű, „worldwide” szolgáltatás, nem csak magyaroknak, hanem Európában utazó ázsiaiaknak, amerikaiaknak, meg bárkinek. Tehát, magyarként nyilvánvalóan teljesen irreleváns számunkra, hogy 1 GB net mennyibe kerül az EU-díjzónában. Rá se kell néznünk, hiszen ez EU-s állampolgárként nekünk ingyenes.

Van viszont olyan ország, ami nem EU-s és sokan megfeledkeznek róla, mert hát olyan közel van, tipikusan ilyen Svájc és Szerbia, sőt, még Albánia, Montenegró és Törökország is. Ezeknél nagyon sokan szaladnak bele komoly roaming költségekbe, mert elfelejtenek venni helyi SIM-et, vagy nem tiltják le a telefonjukon az adatroamingot.

Az Emirátusokban például a 3GB-os, 30 napig felhasználható csomag 4400 forintba kerül, Ausztráliában 10GB 10800 forint, ami nem tűnik rossz ajánlatnak.

A Wizz Air eSIM részletes árlistája itt böngészhető át.

Hogyan működik a Wizz Air eSIM szolgáltatása adatroaminghoz?

Az eSIM szolgáltatás a vezető mobilszolgáltatóknál már néhány éve elérhető, azt tudja, hogy fizikai műanyag SIM kártya behelyezése nélkül biztosítja a mobiltelefon működését egy virtuális SIM kártyával. Az újabb telefonok már tudnak akár több SIM-et is kezelni, így mára lényegében rengeteg készülék képes egy addicionális virtuális eSIM fogadására. Ennek a technikai lehetőségnek a széles körű realitását vette észre a Wizz Air és erre repült most rá nagyon jó érzékkel.

Aktiváláshoz tehát nem lesz szükség macerás műanyag SIM-kártyák cserélgetésére mint a világutazás hőskorában volt, sőt, számot sem kell változtatni, csupán be kell szkennelni az előfizetés után megkapott QR-kódunkat. Ezután pár perc alatt telepíthető az új adatbarangolási csomagot az eSIM (vagy „beágyazott SIM”) formájában.

A Wizz Air eSIM szolgáltatásáról további információk az alábbi linken olvashatók, a részletes árlista pedig itt érhető el.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben