Vannak még szabad helyek a Wizz Air gépein ukrajnai menekültek számára

by Kassay Tamás

A Wizz Air bejelentette, hogy az ukrán menekültek számára továbbra is jelentős számú szabad hely érhető el az ukrán határmenti országokból induló összes európai járatára. A légitársaság az ingyenes repülőjegyek felhasználásának időszakát szintén meghosszabbította április 10-ig.

A Wizz Air felhívja az Ukrajnából érkező menekültek figyelmét, hogy a Budapestről, Gdanskból, Krakkóból és Katowicéből induló járatokon még továbbra is vannak elérhető szabad jegyek. Annak ellenére, hogy bizonyos útvonalak népszerűbbek, mint más, már megtelt járatok, a légitársaság folyamatosan nyomon követi a foglalásokat, hogy minél több helyet tudjon biztosítani az utasok számára. A Wizz Air folytatja a határmenti országokból Európába tartó további járatok és repülőgépek számának bővítését, ezzel is segítve azokat az ukrán menekülteket, akik más desztinációkra utaznának.

Emellett a Wizz Air az ukrán állampolgároknak továbbra is 29,99 eurós jegyárat kínál minden más járatra, valamint 69,99 euró értékű jegyet biztosít az Egyesült Arab Emírségekbe, Izlandra és a Kanári-szigetekre repülő járatokra. A Wizz Air weboldalán érdemes nyomon követni az árakat, mivel a viteldíjak is tovább csökkenhetnek bizonyos járatokon. A Wizz Air kiemelt figyelmet fordít arra, hogy ebben a krízishelyzetben minden ukrán menekült hozzájusson az elérhető utazáshoz, tartózkodási helyétől függetlenül.

Együttérzünk az ukrán emberekkel ebben a krízisben. Elkötelezetten támogatjuk az Ukrajnából menekülőket, hogy mielőbb biztonságos helyre jussanak, így 100 000 ingyenes helyjegyet biztosítunk számukra, amelyeket a hazájukkal szomszédos országokból induló járatokon használhatnak fel. Ezenkívül különlegesen kedvezményes díjszabást biztosítunk minden más járatunkon. Már eddig is nagyszerű humanitárius összefogást tapasztaltunk a kollégáink között, de mint vállalat is szeretnénk ebben az összefogásban részt vállalni. Biztonságos utazást szeretnénk nyújtani a menekülni kényszerülők számára.”

– mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Azok az ukrán menekültek, akik repülőjegyet szeretnének foglalni, további információt ezen a weboldalon találnak. A 100 000 ingyenes helyjegy, illetve a kedvezményes jegyárak április 10-ig elérhetőek lesznek. A sikeres foglaláshoz szükséges az ukrán útlevél vagy személyi igazolvány száma, és ezen iratokat a felszállás előtt minden esetben fel is kell mutatni.

A légitársaság minden ügyfelét arra szeretné biztatni, hogy legalább három órával a járat indulása előtt tartózkodjon a repülőtéren, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a becsekkolásra, a biztonsági ellenőrzésre és a repülőtéri egészségügyi és biztonsági eljárásokra. A Wizz Air arra kéri utasait, hogy ellenőrizzék, rendelkeznek-e az utazáshoz szükséges úti okmányokkal, például érvényes útlevéllel, érvényes vízummal (ha szükséges). A szükséges úti okmányokkal kapcsolatos legfrissebb információkért érdemes ellátogatni a célország hivatalos honlapjára.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben