Brüsszel kaland utca eresz éjszakai

Brüsszeli kalandok

by Kassay Tamás

Brüsszel a csokoládé és a sör fővárosa, ezekben kifejezetten jó, ugyanakkor a város átlagos kisugárzása erőteljesen hajaz a Keleti Pályaudvar B oldalának 20 évvel ezelőtti állapotára, amitől nem feltétlenül lopja be magát az ember szívébe.

Brüsszeli kalandjaim avagy hogyan reagálj vészhelyzetben?

Besötétedett és olyat tettem, amit nem kellett volna, bár utólag sem bántam meg. Elővettem a nadrágomból. Bizony, mert a sötétben miért ne vehetném elő, hogy lőjek vele? Egy fotót. És meglátták!

Elkezdtek kiabálni a bérház ablakából, hogy NO FOTÓ NO FOTÓ! És ami utána történt, azt nem kívánom senkinek, halálfélelem & higgadtság.

Brüsszel kaland utca eresz este éjszakai

Támadtak már meg engem az utcán, azonnal felismertem a helyzet komolyságát, meg sem próbáltam elmenekülni. Ereszre se másztam.

Tudtam, hogy ha valakik sötétben kb 60 méterről kiszúrnak egy vaku nélküli fényképezőt a kezemben, kb 6-7 másodperc után, akkor azok PROFIK.

Teljesen felesleges lett volna elfutnom előlük, mert mire eljutok a sarokra, már várni fognak ott a spanjaik. Ehelyett az ausztrál nagynénimtől tanult taktikához folyamodtam és eljátszottam a totál hülye turistát. Miért? Mert akiknek vaj van a füle mögött, azok nem akarnak balhét, csak biztosra mennek. Hihették elsőre, hogy újságíró vagyok, vagy civil zsaru. Ha látják, hogy egy baltök, akkor nem lesz baj. Kényelmesen sétálgattam (persze ELFELÉ onnan…) és ártatlan szemekkel csodálkoztam rá az épületekre, felnéztem a magasba, még az ereszt is megcsodáltam, mikor hallottam a lépteket a hátam mögött egyre közeledni.

Amikor úgy éreztem kellően közel vannak már, megfordultam, és rámutattam a szomszédos házra, hogy WOW milyen szép! What a beautifl building! Hi Guys, do you see this?!

Hárman körbeálltak és elvették a fényképezőt, persze érteni nem értettek hozzá, mutassam meg a fotókat.

Elmagyaráztam, hogy heló este van, vaku nélkül nem látszódik a képeken senki, a házat fotóztam, mert milyen szép. Végignézték, nem találták magukat a képeken, és akkor hirtelen a legnagyobb barátok lettünk, kellemes estét meg sétát meg mindent kívántak.

Néhány hónapra rá történt Párizsban a terrortámadás, ahová Brüsszelből mentek a merénylők. Utólag nézve, lehet, hogy olyan helyen fotóztam, ahol nagyon nem kellett volna. Számomra Brüsszel maga a fertő és a világon a legrosszabb város, ahol eddig valaha jártam. (47 ország és annak jó néhány városa látott már vendégül, nem csak Budapesthez és Bécshez hasonlítom.) Tele szeméttel, rossz arcú emberekkel, minősíthetetlen az egész. Ellenben nagyon szeretem Belgium többi részét, Gentben csigát ettem, és tudtátok, hogy van ennek a nem tipikusan strandolós országnak tengerpartja is? Nyilván alap földrajz, de nincs a köztudatban – talán azért sem, mert a Baywatch-ot sem itt forgatták. Na kimentem oda és ott van a világ leghosszabb tengerparti villamosvonala, kb 50 kilométer hosszú. Mutatok pár képet ezekről. Az utolsó kép életem ELSŐ MÉMJE ?

Oostebde tengerpart Belgium

Remélem, tanulságos és hasznos volt Nektek, hogy hogyan viselkedjetek vészhelyzetben! Ha kedved kaptál Brüsszelhez, akkor itt nézheted meg, hogy mennyiért és milyen szállások vannak. Egyébként vannak elég jó áron is, ami perpillanat nem csoda.

A galéria és a mém ebben a Facebook bejegyzésben, a kék F logóra kattintva tekinthető meg:

Érdekel az utazás és a wellness? Csatlakozz csoportunkhoz, és értesülj szállás véleményekről, turizmus hírekről, eseményekről és sok-sok utazós élménybeszámolóról is.

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben