Ponte Farnese Róma Michelangelo híd

Róma új híddal gazdagodott Michelangelo tervei alapján: Ponte Farnese (videóval)

by admin

Rómában új híd épült, pontosabban annak egy része, amelyet több száz önkéntes épített fel rekordidő alatt. A Ponte Farnese egy Michelangelo befejezetlen projektjét visszaidéző alkotás, amely ökológiai szempontból fenntartható és lebeg a levegőben.

Ponte Farnese Róma

A 18 méter hosszú híd teljes egészében kartonpapírból készült, és három nagy léggömb tartja felfüggesztve, ami Olivier Grossetète francia művész zsenialitásának köszönhető, aki a Francia Nagykövetség kezdeményezésére, az olaszországi Francia Intézettel közösen valósította meg a projektet.

A „Ponte tra le Epoche” (Híd a korszakok között) névre keresztelt Ponte Farnese-t 2021. július 13-án este avatták fel a Tiberis Ponte Sisto melletti szakaszán. A híd 18 méteres magasságban van felfüggesztve július 18-ig, amikor leszerelik, az építéshez használt kartonpapírt elszállítják és teljes egészében újrahasznosítják.

Az építkezés minden korosztály számára nyitott műhelyekkel, a francia művész iránymutatásával és csapatának jelenlétében zajlott, így egy izgalmas társadalmi, közösségi programmá is vált.

Grossetète számára nem újdonság az ilyen típusú ideiglenes építészet. Franciaországban, Spanyolországban, Kínában és Oroszországban is telepítettek már hasonló műveket.

Ponte Farnese: videó az építkezésről és a hídról

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport és Hírlevelünk.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben