világ leghosszabb üveg függőhídja

Világrekorder üveghidat adtak át Kínában (videóval)

by Waterfan

Kína híres a különleges építészeti megoldásokról, ezúttal sem aprózták el! Feldobtak egy üvegből készült hidat a Lianjiang folyó fölé, amiről a Guiness nyomban közölte is, hogy világrekord: a világ leghosszabb üveghídja.

A világ leghosszabb üveg függőhídja

526,14 méteres hosszával messze a leghosszabb ilyen építészeti alkotás, a magassága szintén tiszteletet parancsol, ugyanis 201 méterrel van a folyó felett. Teherbírása egyidejűleg 500 fő.

Alapvetően gyalogosok számára tervezték, de a közlekedési funkció mellett természetesen turisztikai attrakcióként is funkcionál, ilyen minőségében pedig kötélen lógva lehet majd leugrálni róla és művészeti projektek számára is megnyitják, többek között láthatunk majd itt divatbemutatókat is. Valószínűleg egy snassz átsétálás is kellően izgalmas élmény, különösen, ha a lábunk elé, avagy alá nézünk. Sok betűnek sok az alja, a videó magáért beszél:

A híd három, egyenként 4,5 centiméteres edzett és laminált üvegrétegből áll, a tesztelés során kocsikkal mentek át rajta, hogy tutira kellően masszív-e. Az acélkorlátokkal körülvett üvegpadló 4 szakaszon 8,8 méterre szélesedik, ezzel formázva kilátó teraszokat a látogatók számára. Igazi selfie paradicsomnak ígérkezik.

A Guangdong tartományban található Huangchuan szoroson átívelő híd megelőzte a 2016-ban átadott, 430 méter hosszú Zhangjiajie Grand Canyon üveghidat, ami megépültekor a világ legmagasabb és leghosszabb üveghídja volt – egészen 2018-ig. Abban az évben ugyanis átadták a 488 méter hosszú Hongyagu függőhídat, ami elvette tőle a megtisztelő címet, amit most továbbadni kényszerült legújabb üveg-társának.

További utazós és fürdős témákról értesülhetsz a csoportunkban, ahol azt is elmondhatod, hogy Te mit gondolsz 1-1 témáról. Van hírlevelem is spa és utazás tartalmakkal, iratkozz fel!

Jó utat, sok élményt!
Mr Spabook
Forrás, címlap fotó: DeZeen

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben