Együttműködési megállapodást kötött a Wellis jacuzzi gyár és a Miskolci Egyetem

by Kassay Tamás

A Wellis, 100%-ig magyar kézben lévő masszázsmedence gyártó és a Miskolci Egyetem sajtótájékoztatón jelentette be együttműködését. A wellness iparban működő cég és az egyetem között létrejött kapcsolat segíti az innovációt és lehetőséget biztosít a fiatal tehetségek számára a karrierjük megkezdéséhez.

A közös partneri kapcsolat során a Wellis lehetőséget kíván biztosítani a Miskolci Egyetemen tanuló hallgatók számára gyakorlat végzésére, diplomamunka kidolgozásra, valamint olyan fenntarthatósági kérdések vizsgálatára melyek a cég környezettudatosságát célozzák.

A vállalat és a felsőoktatási intézmény a poliuretán anyag mentén kapcsolódik össze, így a 3 fő témakör lesz, amelyet az együttműködés során érintenek majd:

  1. a poliuretán hab használatának optimalizálása,
  2. a Wellis jakuzzikban található polifoam szigeteléseink fejlesztése, és
  3. a gyártás során keletkezett felesleges anyagok újrahasznosítása, illetve újrafelhasználása.

„Célunk, hogy olyan diákokkal dolgozzunk együtt, akik hisznek abban, hogy egy 100%-ban magyar cég is elérhet világszintű sikereket, hogy létrehozhat olyan világszabadalmakat, amiket utána Amerikától Kínáig alkalmaznak, és hogy együttes erővel olyan medencéket mutassunk be, amelyek után elismerő szavakat kapjunk a legnagyobb kritikusainktól.

Hisszük azt, hogy a közös munka során számtalan olyan szakmai anyag fog készülni és olyan szakemberek képzésében tudunk részt venni, akik fontos fejlesztéseket fognak véghez vinni. Pozitívan nézünk a jövőbe, és reméljük, hogy ez az együttműködés mind a Wellis Magyarország Zrt. mind a Miskolci Egyetem számára egy kiváló kezdet. 

– mondta Simon Péter, műszaki projektigazgató.
wellis Miskolci Egyetem együttműködési megállapodás
A Miskolci Egyetem Kommunikációs Központjának felvétele

A Miskolci Egyetem egy olyan államilag elismert és közhasznú magán felsőoktatási intézmény, amelynek célja magas színvonalú, a tudáson és innováción alapuló társadalmi és gazdasági igényeket kielégítő képzés és kutatás megvalósítása. Céljuk, hogy a műszaki és társadalmi innováció erejével segíthessék a társadalmi, gazdasági és műszaki innováció fejlesztését. Nemzetközileg elismert oktatási és kutatási tevékenységük révén elkötelezettek a tudásalapú társadalom és gazdaság fejlesztése iránt, és ebben a küldetésben egyetemi tudásközpontként működnek az országos és regionális szinteken egyaránt.

„Tudományos kutatás és fejlesztés terén a Miskolci Egyetem készséggel segíti a Wellis-t a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ kötelékében működő kutatási egységeken keresztül. Legyen szó gyártással kapcsolatos fejlesztésekről, receptúra fejlesztésről, anyagvizsgálati mérésekről, biodegradációs kísérletekről, fenntarthatósági lépések feltárásáról, vagy egyéb kutatási és fejlesztési feladatokról az egyetemünk elkötelezett az együttműködés mellett.”  

– tette hozzá a Miskolci Egyetem Rektora, Prof. Dr. Horváth Zita

Az első közös program szeptemberben indul, ahol az egyetemen tanulók duális képzés, valamint kooperatív doktori program keretein belül bővíthetik a tudásukat a Wellis Magyarország Zrt. munkatársainak segítségével, jövő nyáron pedig nyári gyakorlatra várják a diákokat.

A Wellis Magyarország Zrt. fontos lépéseket tesz a folyamatos fejlődés és fejlesztések irányába, tavaly novemberben jelentették meg a világ egyik legenergiahatékonyabb medencecsaládjukat, a Life-ot, melynek tagjai kedvező energiafogyasztással, energiatakarékos motorral, új, skandináv szigeteléssel, és egyedi szabadalommal rendelkező vízfertőtlenítő rendszerrel kerülnek ki a piacra.

Az eseményről a Miskolci Egyetem közölt képgalériát, ide kattintva tekinthető meg.

A Wellis magyar sikersztori

A cég 2003-as alapítása óta mára már Európa-szerte megvásárolhatók a Wellis termékei.  Az egészséges életmód iránti igény növeli a minőségi wellness termékek iránti keresletet. Köszönhetően a folyamatos fejlesztéseknek és növekedésnek, a Wellis mára az európai piac legnagyobb jakuzzigyártójává vált. Hidromasszázs medencéket, ellenáramoltatós úszómedencéket, hozzájuk tartozó thermotetőket és medence oldalburkolatokat gyártanak. Második telephelyükön, Ózdon 2021-ben kezdték meg a masszázsmedence gyártást.

A 2022-es évtől a Természet Élménye kampány keretében megreformálták a gyártási eljárásaikat és nagy hangsúlyt fektettek a környezettudatosság mellett az energiahatékonyságra is. A 2023-as évben megjelenő, új jakuzzi termékcsaládjukkal olyan költséghatékony megoldást kívánnak biztosítani a vásárlóiknak, amellyel a jelenlegi energiaválság mellett továbbra is nyugodtan relaxálhatnak a saját jakuzzijukban.

Világszerte jelenleg több mint 500 értékesítési ponton évi 30.000 Wellis medence jut el új tulajdonosához.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben