rántotta ázsiai medve Khao Yai Nemzeti Park Pha Trom Jai omlett

Ez az ázsiai fekete medve imádja a rántottát, a Facebook meg őt

by Kassay Tamás

A Khao Yai Nemzeti Park Pha Trom Jai sziklájánál található kifőzdében kaptak lencsevégre egy ázsiai fekete medvét, akit a rántotta illata vonzotta oda. A felvétel azóta szinte vírusként terjed, annyira kedves a szituáció. Az eset nyomán a kiránduló emberek megrohamozták a helyszínt, ahol látszámkorlátozást kellett bevezetni.

Sok turista látogat el mostanában a Pha Trom Jai sziklához, legtöbbjük azért, mert láttak egy Facebook-bejegyzést egy ázsiai fekete medvéről, akit a sziklán lévő egyik ételes bódéban készített omlett vonzott. A szikla egyébként híres a gyönyörű tájról is.

Az ázsiai fekete medvéről készült képek futótűzként terjedtek, és „Khao Yai-lázhoz” vezettek.

– mondta Adisak Pusitwongsanuyut úr, a Khao Yai Nemzeti Park vezetője

Elmondta, hogy azután döntöttek a látogatók létszámának korlátozásáról a sziklafalnál, miután látták, hogy a turisták száma ennyire hirtelen megnövekedett.

A sziklánál az egyidejű látogatók autóinak számát 30-ra, a látogatók motorkerékpárjainak számát 50-re, a látogatók kerékpárjainak számát pedig 30-ra korlátozták hétfőtől péntekig – mondta. Hétvégén és ünnepnapokon, amikor általában nagy a látogatóforgalom, a park nyitvatartási idejét 5 idősávra osztották, amelyet a park tisztviselői folyamatosan monitoroznak és saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy mikor mennyi járművet engednek be.

A szituáció jól mutatja, hogy az influencer marketing mennyire hatékonyan működik, most éppen egy speciális szereplő mozgatta meg az embereket, de a mechanizmus azonos. Mr Spabook is örömmel áll a turisztikai szolgáltatók rendelkezésére ilyen megoldásokkal.

A Khao Yai Nemzeti Park dióhéjban és Hollywoodban

A Khao Yai Nemzeti Park 2000 négyzetkilométernyi területen fekszik, ahol 50 kilométernyi túra- és kerékpárút áll a látogatók rendelkezésére. A sziklák mellett gyönyörű vízesések is díszítik.

Khao Yai Bangkoktól néhány órányira északkeletre található, és szerepelt a „The Beach” című filmben. Érdekesség, hogy a „The Beach” sztárja, Leonardo DiCaprio később elkészítette a „The Revenant” című filmet, amely egy grizzly medve által szétmarcangolt határőrről szól, akit holtan hagytak. Ez volt az a szerep, amelyért végül, évtizedes várakozás után elnyerte élete első Oscar-díját a legjobb főszereplő kategóriában.

Ha érdekelnek utazós hírek, akkor a Turizmus hírek csoport a legjobb hely számodra!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben