1,5 éves úszó a 24 órás úszófesztiválon a Bihar Termálligetben

by Kassay Tamás

Szeptember 29-én első alkalommal került megrendezésre a 24 órás úszófesztivál az „Európai sporthét” keretében a berettyóújfalui Bihar Termálliget uszodájában.

A berettóújfalui 24 órás úszást Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő indította útjára szeptember 29-én 8.00 órakor. Az úszófesztiválon 152 fő úszott, többek között az aquatlon U23 világbajnok Dobi Gergő, a triatlonos EB ezüstérmes Dobi Lili, Muraközi István, Berettyóújfalu Város polgármestere, és helyettese Bónácz János alpolgármester.

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a sportolás egészségre gyakorolt hatására, kimozdítsa a fiatalokat a mobileszközök mellől, és megismertesse az idén nyáron átadott Bihar Termálliget fedett részlegét a sportolni vágyókkal.

Az úszók Berettyóújfaluból és környékéről érkeztek, de határon túli, debreceni és budapesti sportemberek is vízbe szálltak. A sporteseményre általános és középiskolák, intézmények, gazdasági társaságok is neveztek, az éjszakai etapot a Berettyó Cápák sportegyesület vállalta magára.

A berettyóújfalui Bihar Termálligetben megrendezett 24 órás Úszófesztivál legfiatalabb úszója a 1,5 éves Hanna, aki apukája ölében úszott, míg a legidősebb a fürdő törzsvendége a 80 éves Géza bácsi volt.

A 25 méteres medencében a legtöbbet Csávás Réka úszott 304 hosszal. Összesen 179 km-t tettek meg a berettyóújfalui úszók a 24 óra alatt. A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal szervezték meg

– nyilatkozta Zámbori Péter, a termálfürdőt üzemeltető Herpály Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben