Májusban indul a balatoni strandok nyitása

by Waterfan

A balatoni strandok nyitása minden helyi önkormányzat szívügye. A helyiek már nagyon készülnek a 2021-es strandszezonra. Az eddig nyilvánosságra került információk alapján van, ahol már pünkösdkor, azaz május 23-án nyitnak, míg más helyek egyelőre az időjárástól, a levegő és a víz hőmérsékletétől tették függővé a strandok nyitását.

A balatoni strandok a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program strandfejlesztési konstrukciójának keretében sok szempontból megújultak és folyamatos fejlesztés alatt állnak.

Ábrahámhegy strand nyitás Pünkösdkor

Az Ábrahámhegyi strand 2021 Pünkösd napján nyit. Jó hír, hogy a fejlesztések nyomán 1000 négyzetméternyi gyepszőnyeggel szépítették a strand területét, valamint 77 négyzetméterrel megnövelték a mobil napozóstég területét. 2 új kültéri zuhanyzó is épült az ábrahámhegyi strandon, valamint újakra cseréltek közel 80 darab padot is, ezen kívül megújul a játszótér is a stand nyitás napjáig, amellett, hogy új fák, virágok is színesítik majd a partszakaszt – adta hírül a veol, Vella Zsolt polgármesterre hivatkozva. 2021-ben is, követve a korábbi nyarak hagyományait, számos sportprogram kap itt helyet, többek között a:

  • III. Szarka Zoltán lábteniszverseny,
  • Nádori sportnap,
  • Mozdulj, Balaton! eseményei,
  • 10. triatlonverseny
  • Ábrahám-kupa.

Az Ábrahámhegyi strand területe 1,1 hektár, a 160 méter hosszú partszakasz átlagos szélessége 90 méter, befogadó képessége 1060 fő. A strand előtt 200 gépkocsi befogadására alkalmas, kamerákkal megfigyelt ingyenes parkoló várja a vendégeket.

Alsóörs strand nyitás május 15-én

Balatoni strandok nyitása
fotó: Köles Mihály
Ha érdekelnek a szállás vélemények, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport. Ha kifejezetten a gyógyfürdőkre vagy kíváncsi, akkor a Fürdők, gyógyfürdők csoportot ajánlom figyelmedbe.

Az alsóörsi strand május 15-től szeptember 15-ig tart nyitva, viszont általában csak június elejétől válik fizetőssé, ez idén sem lesz másképp. A pontos időpontról a polgármester és az üzemeltetők döntenek majd a hőmérséklet és a vízhőfok figyelembevételével.

Több lépcsős és több éven át tartó fejlesztések nyomán az Alsóörsi strand pavilonsora, tájékoztató táblái újultak meg, valamint új kabinok és öltözőszekrények tették kényelmesebbé a használatát. A legfrissebb fejlesztés, hogy 20 négyzetméteres vízi stéggel gazdagodik a partszakasz és magasabb, hosszabb lett a csúszda is. A fenntarthatóságot pedig 20 darab új szelektív hulladékgyűjtő mellett felújított vízkiviteli mű és új, automata öntözőrendszer segíti.

Balatonkenese strand nyitása várhatóan Pünkösdkor lesz

Balatonkenese új plázzsal vár a Vak Bottyán strandon, ami a kisgyerekes családok kedvence lehet, ugyanis baba-mama szoba is épült, valamint megújultak az öltözők és a mosdók. Balatonkenese legnagyobb strandja közel 300 méteres partszakasszal és 1,8 hektáros területtel várja a Balaton szerelmeseit.

Balatonakarattya Bezerédj strand nyitása várhatóan Pünkösdkor lesz

A Bezerédj strand 2 új vizesblokkal és baba-mama szobával, tusolóval vár az újranyitás után, ami a tervek szerint pünkösdkor fog megtörténni. Ingyenes a parkolási lehetőség van a strand előtt, a kerékpárral érkezők pedig ingyenesen tárolhatják a bicikliket a strand erre kijelölt területén.

Balatonfűzfő strand nyit, amint lehetséges

A Tobruki strand új külső öltözővel vár azok után, hogy tavaly a csúszda kapott ráncfelvarrást. Jó hír, hogy idén a strandbelépőt bankkártyával, illetve SZÉP-kártyával is lehet fizetni.

Szigliget strand nyitás június 4-én

A Szigligeti strand a jelenlegi tervek alapján június 4-én fog majd nyitni. Este 7-után ingyenesen látogatható, előtte csak napi jegy ellenében, délutáni kedvezmény nincsen. A parkolás ingyenes a közeli kijelölt területen.

Érdekelnek szállás vélemények? Akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, ha kifejezetten a gyógyfürdőkre vagy kíváncsi, akkor a Fürdők, gyógyfürdők csoportot Neked találták ki.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben