Békési gyógyfürdő wellness milliárdos fejlesztés

Békésben 4 csillagos szálloda épül, csúszdapark és fürdőfejlesztés indul 2,4 milliárd forint támogatásból

by Waterfan

4 csillagos szálloda, csúszdapark, fitnesz és sport létesítmények, grillterasz épülhet energetikai korszerűsítés mellett a Kelet-magyarországi városban.

Dánfok 4 csillagos szállodának adhat otthont

A tervek szerint a fejlesztési beruházás nyomán 4 csillagos szálláshely épülhet Dánfoki Üdülőcentrum területén. A teszteléssel még jócskán várnunk kell, mert az ütemezés alapján 2021 a tervezés éve lesz, az építkezés pedig majd csak 2022-ben fog megvalósulni.

Békési fürdő fejlesztése fellendítheti a térség turizmusát

Kálmán Tibor polgármester Facebook bejegyzésben számolt be arról, hogy az előkészületek már megkezdődtek, a tervezésre vonatkozó szerződéseket már megkötötték. A 120 millió forintos támogatásból 2021 év végéig kell elkészíteni a megvalósíthatósági tanulmányt, valamint a műszaki terveket.

A szándék szerint a fürdő eddig használaton kívüli kültéri medencéi átépítésre kerülnek és megújulnak, emellett csúszdapark és szauna is épülni fog. Az ígéretek és tervek szerint a környék infrastruktúráját is felkészítik arra, hogy ki tudja szolgálni a kibővített fürdőt.

A bejelentett fejlesztés illeszkedik a Csaba-Gyula egészségturizmus hálózatához. Az elképzelés szerint a növekedhet majd a Békésben eltöltött vendégéjszakák száma.

A Békési fürdő jelenleg 3 medencével áll a vendégek rendelkezésére:

  • 4 m2 merülő medence 19-20 fok
  • 30 m2 meleg vizes medence 40 fokos vízzel
  • 60 m2 mozgás medence 36 fokos vízzel

A fürdő épülete 2 részlegre bontva működik: az egyik a balneoterápiás részleg, a másik pedig a reumatológiai és ortopédiai szakrendelés, valamint a fizioterápia.

Érdekelnek az utazós hírek és némi háttér az utazós élmények mellett? Akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további minőségi és hasznos tartalmakat tehessek közzé.

címlap: Békési Gyógyfürdő hivatalos FB

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben