Bükfürdő Thermal Camping fejlesztés kutyabarát Bük

Bükfürdő átszervez, de nem zár be

by Kassay Tamás

Nem zár be Magyarország egyik legnagyobb és legismertebb fürdőkopmlexuma a Bükfürdő Thermal & Spa, de igyekeznek spórolni az energián úgy, hogy ebből a vendégek ne érezzenek sokat – írja a Termál Online.

A termálkútjaikból 53-56 Celsius-fokos vizet nyernek ki, viszont a medencékben 35-38 Celsius-fokos vízre van csak szükség, azaz hőcserélővel még rengeteg energia kinyerhető. Ezt a lehetőséget a gyógymedencéknél mostantól jobban kiaknázzák, illetve az élményfürdő részlegen – ahol eddig egyáltalán nem voltak hőcserélők – a következő hónapokban kiépítik ezt a rendszert – mondta Koós Melinda, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója a Trió TV-nek az alábbi adásban:

Különféle lépéseket tettek a megtakarítás jegyében:

  • szigetelték a csöveket,
  • a halogénes reflektorokat ledesre cserélték,
  • hétköznapokon kevesebb szaunakabint működtetnek,
  • módosították a reumatológiai járóbeteg szakrendelést,
  • multifunkciós munkaköröket vezettek be.

Évi 80-90 millió forint veszteséget okozott a fürdő számára, hogy a társaság működtette Bükre és a környező 19 településre vonatkozóan a reumatológiai járóbeteg szakrendelést. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) felé jelezték, hogy a jövőben ezt csak Bük és Iklanberény esetében vállalják. A többi településen élők ellátását a környező nagyvárosokban fogja majd biztosítani az NNK a várakozások szerint. (A fürdőben elérhető, úgynevezett „tb-s” fürdőkezelések továbbra is igénybe vehetők, ezeket nem érinti a módosítás).

A multifunkciós munkakörök azt jelentik, hogy például a vendéglátóegységekben dolgozók reggelente besegítenek a pénztárban, dél körül pedig a pénztárosok a vendéglátóhelyeken. A kempingben, szaunavilágban, gyógyászaton hasonló munkaszervezést vezettek be.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben