Bővül a Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő gyógyászati részlege

by Kassay Tamás


Cegléd város Önkormányzata kiírta a Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő gyógyászati részlegének bővítéséről szóló közbeszerzési eljárást. Ez a fejlesztési projekt egy új gyógyászati szárny építését foglalja magában, amelyet a meglévő fürdőépülethez fognak kapcsolni, kiterjesztve annak szolgáltatásait és kapacitását.

Új épületszárnnyal bővül a Ceglédi fürdő gyógyászati részlege

Az új épületszárny tervei szerint a bővítés a meglévő épület homlokzati megjelenésével harmonizáló dizájnt fog követni, biztosítva az épületegyüttes egységes és jellegzetes arculatának megőrzését. A tervezett bővítés földszint plusz egy emelet magasságban, összesen bruttó 456,69 négyzetméter területtel rendelkezik, amely magában foglalja a meglévő szárny 48,50 négyzetméteres bővítését is.

Cegléd fürdő korszerűsítés pályázat 250 millió
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

A fejlesztési projekt során a fürdőbe érkeznek majd a legkorszerűbb orvostechnológiai berendezések is. Ezek közé tartoznak a szénsavas fürdőkezeléseket támogató eszközök, valamint egy teljesen automatizált, steril gyógyiszapot kezelő rendszer, amely a legmagasabb higiéniai sztenderdeket is teljesíti.

A fenntarthatóság és az energiahatékonyság szempontjából is kiemelkedő az új szárny tervezése: a fűtési és hűtési rendszerek modern levegő-víz hőszivattyú technológiát alkalmaznak, amelyek a medence vízének hőjét is felhasználják, így jelentősen csökkentve az üzemeltetési költségeket és a környezeti lábnyomot.

Ez a bővítési projekt amellett, hogy továbbfejleszti a Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő infrastruktúráját, egyúttal hozzájárul a helyi közösség egészségügyi és wellness szolgáltatásainak javításához is.

A pályázat részletei a közbeszerzési értesítőben olvashatók, pályázatokat benyújtani 2024. február 19-én 10 óráig lehet.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben