Fejlesztés a fürdővárosban: borászati élményközpont nyílik, borkocsonyát is készíthetünk

by Kassay Tamás

Borászati élmény-látogatóközpont létesült Cserkeszőlőn a helyi önkormányzat által a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) pályázatán elnyert csaknem 230 millió forint támogatásból – közölte a projekt kommunikációját végző cég az MTI-vel. 

A fürdő mellett a város is új élményelemekkel bővül, mert a borászati élményközpont létrehozásával együtt helyreállítják a Bagi-Szinyei Merse kúriát, és látványkonyhát, valamint rendezvény- és kiállítóteret alakítanak ki benne. Rendezik az épület környezetét és javítják annak megközelíthetőségét is.

A központ számos szórakozási lehetőséget kínál, például egy borkocsonya látványkonyhát. Az alapanyagul szolgáló bort, mustot és gyümölcsöket helyi borászok, pincészetek és termelők biztosítják. 

A borkocsonya látványkonyha a kastély épületében kap majd helyet, itt készül maga a bor- és mustkocsonya. A bor- és mustkocsonya alapanyagául szolgáló bort, mustot és gyümölcsöket helyi borászok, pincészetek és termelők biztosítják. A termékek kínálata két fő részből áll össze, az első részbe tartoznak a saját hagyományos alapanyagokból és receptúra szerinti helyben fogyasztható és megvásárolható termékek, a második körbe pedig a látogatók által „mixerkedett” termékek. A látogatóközpont 6 pontján kerül kihelyezésre 6db borkocsonya mixer oszlop. Ezek magyar, angol és német nyelven biztosítanak lehetőséget a látogatók számára az interaktív „mixerkedésre”, mely során a látogató a terminál által használt szoftver segítségével kiválaszthatja a rendelkezésére álló bor vagy must alapanyagok felhasználásával, ízlés szerinti ízesítéssel és gyümölcs hozzávalókkal a számára szimpatikus, fogyasztani kívánt finomságot. A vendégek a termékeket helyben is fogyaszthatják, vagy csomagolást követően meg is vásárolhatják. – tájékoztat a Cserkeszőlő Kastély honlapja.

A fejlesztés hosszú távú céljai között egyebek mellett a látogatók és a vendégéjszakák számának növekedését, a turizmus további erősödését nevezték meg.

Cserkeszőlő kastély borászati élményközpont borkocsonya
Vikusz93CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

A KSH összesítése szerint a legnépszerűbb Jász-Nagykun-Szolnok megyei termálfürdős települések között 2020-ban a teljes vendégforgalom alapján első helyen állt Cserkeszőlő (több mint 73 ezer vendégéjszakával), a második  Berekfürdő (csaknem 67 ezer), a harmadik Tiszafüred (csaknem 60 ezer éjszakával).

Érdekelnek a fürdős és wellness hírek? Akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz. Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz. Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben