Cserkeszőlő turisztikai fejlesztés

Újabb turisztikai fejlesztés növeli Cserkeszőlő kulturális vonzerejét

by Polisor Bettina

Cserkei piknik néven valósult meg turisztikai fejlesztés a mintegy 2300 lakosú Cserkeszőlőn – közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel.

A turisztikai fejlesztés célja Cserkeszőlő kulturális vonzerejének erősítése volt

A turisztikai fejlesztés a cserkeszőlői önkormányzat által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert több mint 475 millió forintból valósult meg

A projekt megvalósításával egy olyan újszerű turisztikai szolgáltatást hoztak létre, amely akár önmagában, akár pedig más települési fejlesztésekhez illeszkedve minőségi élményt nyújt a településre látogatók számára.

A közelmúltban nem ez volt az egyetlen nagy volumenű turisztikai fejlesztés a településen, hiszen tavalyi évben volt szerencsénk beszámolni róla, hogy borászati élmény-látogatóközpont létesült Cserkeszőlőn, mégpedig a helyi önkormányzat által szintén a TOP pályázatán elnyert csaknem 230 millió forint támogatásból:

A turizmus világának megbízható híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

A fejlesztés során kialakították Cserkeszőlőn a Szinyei Merse-piknik túraútvonalat négy tematikus állomáshellyel

A munkálatok során parkosítottak, információs táblákat helyeztek el pihenőhelyeket, parkolókat alakítottak ki. Emellett kerékpártárolók és támaszok létesültek, valamint a megközelíthetőség könnyítése érdekében a közlekedési kapcsolatokat is átszervezték. A túraútvonal mentén ajándékbolt is létesült.
A projekt fő eleme a település első, 1940-es években fúrt termálkútjának helyszínén álló Kútház (más néven Forrásház) épülete, valamint a Szinyei Merse-kastély kertjében kialakított rendezvénytér és élménypark.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben