Csurgó fürdő fejlesztés élményfürdő építés szálloda

Élményfürdő és szálloda épül Csurgó városában

by Waterfan

Legkésőbb 2022 tavaszára befejeződhet a sport- és turisztikai komplexum építése Csurgón. A 2014-ben indult fejlesztés 3. üteme 2,96 milliárd forint kormányzati támogatásban részesül.

Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője online sajtótájékoztatón elmondta, hogy a somogyi város már több, mint 4 milliárd forintot fordított a beruházásra. A pénzből új uszoda épült, megújult a sportcsarnok és a körülötte lévő park, valamint megkezdődött az élményfürdő és a szálloda építése. Az újabb, közel 3 milliárdos forrás az utóbbi 2 létesítmény megépítésére nyújt lehetőséget.

Az uszoda versenymedencével, termálvizes medencékkel és szaunavilággal várja a látogatókat.

A beruházás 3. ütemében épülő ingatlanegyüttesben 40 szobás, 4 csillagos szálloda valósul meg, mellette pedig egy 62 férőhelyes ifjúsági szállásegység is létesül. Az élményfürdőben 5 medence és gyógyászati részleg kap helyet.

A remények szerint a komplexum „nagy turisztikai attrakció” lesz, amely országos ismertségre is szert tehet a csendet, nyugalmat, a kevésbé nagy tömegeket vonzó rendezvényekre, látványosságokra kíváncsi turisták körében, akik így 4-5 napot is eltölthetnek a térségben.

Csurgó dióhéjban
Csurgó 5300 lelkes kisváros Somogy megye délnyugati részén három tájegység – Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék – találkozásánál. A települést közúton Nagykanizsa, Nagyatád illetve Barcs irányából érhetjük el, vasútállomása a Budapest-Gyékényes vonal mentén található.
A Belső-Somogyi dombság déli lankáin fekvő település történelme, az államalapítás idejére nyúlik vissza. Első okleveles említése a hagyomány szerint az 1019-es zalavári apátság alapítólevelében történt. A barátságos, bensőséges hangulatú város patinás középületei, múzeuma, a Református Gimnázium történelmi könyvtára, érintetlen természeti környezete – a közeli Duna-Dráva Nemzeti Park – maradandó élményeket nyújt az ide látogatóknak. – mutatkozik be Csurgó a saját honlapján
, itt pedig egy rövid bemutatkozó filmen keresztül leshetünk be a városba.

Füstös János, Csurgó polgármestere megjegyezte, hogy a fejlesztés hiánypótló, Csurgó korábban – a megfelelő számú és színvonalú szálláshely nélkül – kénytelen volt a környező településeken elszállásolni kulturális- és sportrendezvényekre érkező vendégeit.

A projekt megvalósulása nyomán 45-50 munkahely jöhet létre és újabb bevételeket jelenthet Csurgó számára – tette hozzá.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese megjegyezte: Csurgó egészségturisztikai beruházása „új dimenziót nyit” a város és térsége turisztikai életében: bővül a szálláskapacitás, lehetővé válik a hosszabb időtöltés és nőhet a külföldi vendégek száma.

Hozzátette, hogy a koronavírus-járvány ellenére sem álltak le a turisztikai fejlesztések hazánkban. A csurgói azon projektek egyike, amelyek az újraindulást követően hozzájárulnak az ágazat versenyképességének fokozásához, a belföldi vendégek „megszólításához”, a külföldiek visszatéréséhez, vagyis a gyorsabb regenerálódáshoz.

Bízzunk benne, hogy néhány hét múlva eljön az újraindulás időszaka, mi rendkívül optimisták vagyunk a nyarat illetően” – fogalmazott. Emlékeztetett rá, hogy tavaly nyáron 11,6 millió vendégéjszakával, minden idők rekordja volt Magyarországon és idén hasonló eredményt várnak.

Ezen a ponton szakemberként és utazó bloggerként kötelességem megjegyezni, hogy ez a rekord a belföldi utazókra vonatkozik és nincsen beleszámolva a külföldiek száma, pontosabban elmaradása. Ha az összes turistát összeadjuk, márpedig a vendéglátóhelyek számára alapvetően mindegy, hogy a vendég magyar vagy sem, akkor az látszik, hogy „minden idők rekordja” 32%-os visszaesést jelentett az előző évi adatokhoz képest. Pontosabban, valójában nem mindegy az sem, hogy magyar vagy sem, mert 1 külföldi vendég átlagban többet költ, mint 1 magyar vendég. A hátteret itt elolvashatod:

Szállásokkal kapcsolatos véleményekről, utazós és fürdős eseményekről értesülhetsz a csoportunkban, várunk szeretettel.

Biztonságos utat, sok élményt a nehézségek közepette is!
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
forrás: Csurgó város hivatalos

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben