Deseda strand Kaposvár

Új szabadtéri strand épül félmilliárd forintból a Deseda-tónál

by Kassay Tamás

Homokos strandot létesítenek a Deseda-tónál a következő másfél évben a kaposvári önkormányzat megbízásából – közölte Szita Károly polgármester a somogyi vármegyeszékhelyen hétfőn – közölte az MTI.

Megépül a Deseda strand Kaposváron

Deseda strand Kaposvár
CivertanSCC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

A témában tartott sajtótájékoztatón a polgármester beszámolt arról, hogy 570 millió forintot költenek a plázsra, az iszapot felfogó, ezáltal a vízminőséget javító kőgát építésére, továbbá a vízi mentés feltételeinek javítására és fahidak felújítására.

A vízügyi hatóság engedélyével megvalósuló beruházásra azért van szükség, mert a Deseda egyre népszerűbb a kaposváriak és a turisták körében – jegyezte meg. Szita Károly utalt rá, eddig mintegy 5 milliárd forintot költöttek a tóhoz kapcsolódó fejlesztésekre. Fekete Istvánról elnevezett látogatóközpont, bicikliút, parkolók épültek, átalakították a büfésort, megújult a csónakház és folyik a kemping kivitelezése – sorolta a városvezető.

A fürdők világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben