Mától várja a fürdőzőket Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti strandja

by Polisor Bettina

Június 28-án nyit a Római-parti Plázs, a szabadstrand augusztus 20-ig látogatható – tette közé Óbuda-Békásmegyer önkormányzata. Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelyének megnyitását idén is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg.

A Római-parti Plázs negyedik szezonját nyitja meg

Duna-parti strand nyitás Római-parti plázs
Fotó: obuda.hu

Az érintett partszakaszon átvizsgálták és kitisztították a medret, a föveny előkészítési munkálatait az önkormányzat a helyi civil szervezetekkel együttműködve végezte.

A vízminőséget folyamatosan ellenőrzik. Amennyiben a biztonságos, fürdőzésre alkalmas vízminőségi értéket bármikor meghaladják az adatok, a fürdőhelyet azonnal lezárják, és csak akkor nyitják újra, ha a mérőszámok alapján garantálható a megfelelő vízminőség.

Fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a 120 centiméteres vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon lehet, és csak a fürdőhely nyitvatartási idejében, 10 és 19 óra között.

A Római-parti Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik, és a területen az éjszakai őrzés is biztosított

A plázs látogatói ebben a szezonban is színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpártárolási lehetőséget vehetnek igénybe.

A III. kerületi Kossuth Lajos üdülőpart 15-17. címen található fürdőhelyen a biztonságos kikapcsolódásról vízimentő szolgálat, valamint a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata gondoskodik – olvasható az önkormányzat közleményében.

A Plázs 2023. június 28. és augusztus 20. között
mindennap 10:00–19:00 tart nyitva
Helyszín: 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 15–17.

A fürdők világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben