élményfürdő tófürdő parkfürdő Nyíregyháza fürdő Aquarius

Parkfürdő, Tófürdő, Élményfürdő: évszázados múlttal várnak Nyíregyháza fürdői

by Kassay Tamás

Magyarország második legnagyobb fürdővárosa a fürdők számát tekintve egy olyan város, amely méltán népszerű a természetkedvelők, állatbarátok és a fürdőzni vágyók körében is. Nyíregyháza, az attrakciók városa 5 fürdővel büszkélkedhet. Hazánk egyik kiemelkedő fürdője, egyúttal a város egyik fő vonzereje a Nyíregyházi Sóstógyógyfürdő zászlóshajója, az Aquarius Élményfürdő.

A nyíregyházi élményfürdő nem csupán egy fürdőkomplexum, ahol a fürdőzés és a pihenés ötvöződik, hanem egy igazi közösségi tér, ahol a helyiek és a turisták egyaránt megtalálják a számukra ideális kikapcsolódást.

Az Élményfürdő egész évben működik, a Parkfürdő a nyári szezonban, ekkor az egész 1 jeggyel elérhető. 2024 májusában elsőként rendezik meg a mobil Szauna Weekend szaunakocsis szaunahétvégét, ami erősen ajánlott program:

Varázslatos növényvilágban fedezhetjük fel a medencéket Sóstófürdőn

A fürdő különlegességét a park egyedi atmoszférája adja, a zöldfelületek országosan is egyedülálló összessége semmihez sem hasonlítható. A vendégek abszolút kedvence és online értékeléseikben is mindig kiemelik a nyíregyházi fürdő erdei környezetének szépségét.

Ha pedig a természet mellett a kényelmet és az élményt is keresi valaki, azt is megtalálja, ugyanis az ország legnagyobb koktélbárja várja a Parkfürdőben.

A bárpultot a vízből 3 oldalról is körbeülhetjük bárszékekkel. Bár nem volt ez mindig így, de a jó hangulat és a víz gyógyító ereje már több évszáddal ezelőtt is adott volt.

Nyíregyháza Sóstógyógyfürdő már Mátyás király korában is ismert volt

Ha lett volna a középkorban közösségi média, minden bizonnyal felrobbantotta volna a netet, ahogy Mátyás király álruhában szelfizik, amint lábát lógatja bele a gyógyhatású tó vizébe Nyíregyháza Sóstógyógyfürdőn. Erre sajnos bizonyítékunk nincsen, de ami biztos, hogy az akkor még Igrice névre hallgató tó vizének már akkor gyógyerőt tulajdonítottak.

Az 1800-as évek elején megépült az első, 4 káddal működő fürdőház és a vendéglő. Egy korabeli írás szerint Nyíregyháza már ekkor működtetett Sóstón egy polgári jellegű szórakozást is kielégítő fürdőt. A gyógyító erejű víz messziről vonzotta a látogatókat, akik elsősorba a városban megálló, vagy ott üzletelő kereskedők és a helyiek közül kerültek ki, akik hangulatos mulatozásokat is csaptak.

Történelmi fürdőkultúra Nyíregyháza Sóstógyógyfürdőn

Nyíregyháza és Sóstógyógyfürdő között fekszik a Sóstói-erdő, amely nem csupán a város ékessége és közösségi hely, hanem a máig megőrzött természetességének hála a város tüdeje is egyben. Sóstót egyaránt szívesen látogatják fiatalok és idősek, családok és csoportok, hobbi és profi sportolók, akiket erdei tornapálya, játszótér, szalonnasütő helyek, sétányok várnak.

A kor hangulatát a mai napig őrzi az 1866-ban megépült alpesi stílusú Svájci-Lak panzió, amelynek falai között megfordult Blaha Lujza, Krúdy Gyula, Karinthy Frigyes és sok más művész, politikus.

A Nyíregyházi Aquarius Élményfürdő kínálata kimeríthetetlen

Nagyszabású fejlesztések után 2013-ban gyógyhellyé nyilvánították Sóstógyógyfürdőt, amely kiemelt helyre emeli a hazai fürdők között. Nyíregyháza Sóstógyógyfürdő a vízi élmények szerelmesei számára számtalan lehetőséget kínál, mint például:

  • gyógyvizes medencék,
  • úszómedence,
  • élménymedence,
  • csúszdák,
  • élményelemek,
  • szaunák,
  • szaunaprogramok,
  • masszázsok és egyéb kezelések segítenek ellazulni és feltöltődni.

Erősödik a szaunakultúra, megérkezett az első mobil szaunakocsi

A Nyíregyházi fürdő szaunavilága a közelmúltban komoly fejlődésen ment keresztül, és bár területre nézve nem tartozik az ország élbolyába, de a legújabb szaunaprogramok a szaunázni szerető közönség számára is vonzóvá teszik. Van felöntés nélküli finn szaunájuk is azoknak, akik szárazon szeretik a forróságot. A másik finn szaunában naponta 3-5 szaunafelöntést tartanak, ezek ingyenesek a szaunajeggyel rendelkezők számára.

A szaunavilágban természetesen van aroma- és gőzkabin is, sőt nemrég vásárolt a fürdő egy mobil szaunakocsit is, amit a tó partjára helyeztek el, ezáltal mindennél jobban megidézve a finn szaunák hangulatát.

Sóstógyógyfürdő nemcsak a fürdőzés és a szaunázás helyszíne, hanem kulturális és sportesemények otthona is.

Sóstó minden évben számos rendezvénynek ad otthont, többek között koncertek és sportversenyek színesítik a programkínálatot.

A Nyíregyházi Aquarius Élményfürdő és a város évszázados fürdőkultúrája egyaránt az egészség, a kikapcsolódás és a közösség fontosságát hangsúlyozza. Ez a hely nemcsak egy fürdő, hanem egy olyan élményközpont, ahová azért megyünk el, hogy pihenjünk, feltöltődjünk, gyógyuljunk, élményeket szerezzünk.

A következő nagyszabású program május 11-12-én lesz, ekkor rendezik meg az első mobil szauna hétvégét a Tófürdő nyitással együtt.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben