ESPA kongresszus 2023 Karlovy Vary

Karloyv Vary látja vendégül az ESPA Európai Gyógyfürdő- és Balneológiai Kongresszust

by Kassay Tamás

Szeptember 18-án, hétfőn sajtótájékoztatót tartottak a közelgő ESPA Európai Gyógyfürdő- és Balneológiai Kongresszusról, amelynek 2023-ban Karlovy Vary régió ad otthont. Az ősz folyamán Karlovy Vary az egészség és balneológia nemzetközi központjává válik.

A Thermal Hotelben 2023. október 4-6. között kerül megrendezésre az Európai Gyógyfürdő- és Balneológiai Kongresszus, amely a maga nemében az egyik legnagyobb és legelismertebb rendezvény. Az idei, immár 27. alkalommal megrendezésre kerülő ESPA kongresszus mottója: „Európai gyógyfürdők – út az egészséges élethez”. Az éves konferenciát a Karlovy Vary régió, Karlovy Vary városa és az Európai Gyógyfürdőszövetség (ESPA) közösen szervezi.

„Nagyon örülök, hogy idén minket választottak ennek a kivételes találkozónak a társszervezőivé. Tekintettel a gyógyfürdők világhírére és hagyományaira, nem tudok más, alkalmasabb helyszínt elképzelni. Az európai kongresszus minden résztvevő számára ideális lehetőség arra, hogy megosszák tudásukat és tapasztalataikat, és ezáltal inspirációt merítsenek más nemzetközi kollégáktól”

– mondta Petr Kulhánek, Karlovy Vary régió kormányzója.

A kongresszus fő témáját, azaz a koronavírus járványnak a turizmusra és különösen a gyógyfürdőiparra gyakorolt hosszú távú hatását hazai és külföldi szakemberek mutatják be, akik széleskörű tapasztalatokkal rendelkeznek ezen a területen. Emellett olyan aktuális témákkal és trendekkel kapcsolatos információk is bemutatásra kerülnek, mint a fenntarthatóság, a digitalizáció és az oktatás.

Érdekes témák lesznek az ESPA kongresszuson, például:

  • Karel Kovář cseh influencer az online média orvosi turizmusra gyakorolt hatásáról fog beszélni.
  • A posztkovidális szindróma kezelési lehetőségeit Mihaela Cucu a romániai Ana Health Spa-tól és Karl-Ludwig Resch a Bad Elster-i Balneológiai Intézetből mutatja be.
  • A gyógyfürdők és balneológia új trendjeiről szóló blokkban Ladislav Špišák, a V.V.I. Gyógyfürdők és Balneológiai Intézet Tanácsának elnöke elmagyarázza, hogy a Karlovy Vary-i források ivókúrája önmagában mennyire hatékony.
  • Julien Prince, a La Roche Posay dermokozmetikai termékek márkájának vezérigazgatója a fenntarthatóságot és az energiatakarékosság módjait mutatja be.

A kongresszus részeként a szakmai rész mellett megrendezésre kerül az ESPA SPA-CE B2B szakvásár, amely a gyógy- és wellness-turizmusra összpontosít, több mint 15 ország részvételével. A workshop célja, hogy összekapcsolja az egészségügyi, gyógyfürdő- és wellness-szolgáltatókat az utazási irodákkal és a szolgáltatásaik egyéb potenciális vásárlóival.

A háromnapos rendezvény fénypontja az ESPA Innovációs Díj átadása lesz, amelyet a spa szállodák és üdülőhelyek minőségét növelő új, hatékony megközelítésekért kapnak.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben