Spabook Kassay Tamás

Esti wellness & fürdőtúra a Pesterzsébeti Fürdőben

by Waterfan

Franciaországból, Németországból és több száz kilométerről, vidékről is érkeztek vendégek a Spabook Fürdőtúrára a Pesterzsébeti Fürdőbe, ahol szaunaprogramok, túravezetés, gépház látogatás is színesítette az esti kikapcsolódást.

Az esti zárás előtt 1 órával kezdtünk gyülekezni a Pesterzsébeti Jódos-sós Gyógy- és Strandfürdő újonnan átadott főépületének tágas előterében. A zökkenőmentes regisztráció után indult is a gépház látogató program, a társaság egyik része számára, míg a többiek érdekességeket tudhattak meg a Fürdő történetéről és építészetéről. A legtöbben láthatóan azt várták izgatottan, hogy mielőbb csobbanhassanak valamelyik medencében, vagy kipróbálhassák valamelyik szaunát, de sok érdeklődőt vonzottak a látogatók elől elzárt üzemi területek és a kulisszatitkok is.

Pesterzsébet Fürdő welcome drink

Az öltözőből a wellness részlegbe belépő vendégeket üdvözlő ital várta, az egészség jegyében 100% narancslé formájában. Stílusosan Spabook logós papírpoharakban, amiket a Eurocup.hu készített. Persze még stílusosabb lett volna pezsgővel koccintani, de lássuk be, a fürdő veszélyes üzem, 1 pohár pezsgő a csúszós padlóval kombinálva hozhatott volna bajt a fejünkre, jobb a békesség. Így pedig az autóval érkezők sem érezhették azt, hogy kimaradnak valami jóból!

Még mielőtt azonban mi is most megtöltenénk emlékképeinkkel a medencét, gyorsan éljük át újra a körbevezetést! A szaunarészleg külön bejáratot kapott, ami a sötétben a halvány fényekkel egészen művészi hatást sugároz.

Pesterzsébet Fürdő bejárat

A téli szezonban a strand természetesen zárva van, de ez a wellness részleget egyáltalán nem érinti, és a mi túránkat sem zavarta. A hullámmedence környékén a holt szezonban újabb fejlesztési munkálatok zajlanak. Háttérben a Csepeli Kis-Duna partja sejlik fel, de a sötétben ezt csak a helyet jól ismerők tudják. Megér egy sétát, sőt!

A gépeket elnézve sokan elcsodálkoztunk, hogy micsoda technika és mérnöki tudás, valamint hatalmas befektetés áll amögött, hogy a fürdőzők számára élvezetes, kényelmes, biztonságos és egészséges legyen a komplexum. A gépekről nem teszek fel fotókat, de mindent a szemnek, semmit a kéznek hangulatban figyelhettük meg az embernagyságú tartályokat, csöveket, szűrőket.

A különböző gépeket számítógépes vezérlés kelti életre, ami az energiatakarékosság és a biztonság jegyében időzáras, mint a bankban a trezorok. Szerencsére az esti wellness program alatt is rendelkezésre állt a megfelelő szakértelem a gépész kolléga személyében, így minden élményelem remekül működött a hangulatvilágítással együtt. A kinti medencék mélykék színe mágikusan vonzotta a tekinteteket, egyszerűen jó volt ránézni a vízre. A benti részben kényelmesen eloszlottunk, minden élményelemet kényelmesen volt hely és idő kipróbálni. Igaz, hogy a szaunaprogramokkal úgy eltelt a 3*20 perc, hogy a köztes pihenő idővel együtt szinte észre sem vettük. Szokták mondani, hogy jó társaságban repül az idő, hát ha még kellemes program van hozzá! A szaunaprogramokat Németh Reni tartotta, aki egészen zseniális módon és kisugárzással varázsol a forró levegőben, többek között ilyen előadásokat: Édes fuvallat- lappföldi bogyó, citrus illatok, Gőzölj kedvedre! – sós-citromos peeling, finálénak pedig: Endorfin varázsa- joghurtos bőrápolás

Pesterzsébeti Fürdő wellness medence  belsőépítészet

Nagyobb összegű fogadást tennék rá, hogy a tepidárium, magyar becsületes nevén csendszoba, többek figyelmét is elkerülte az este folyamán, ahogyan a jópofa gyerekmedence is, hogy a kinti pihenőt már éppen csak felidézzem, mert a kiúszóssal együtt 2 is van, amiből nézhettük a csillagos eget. Szerencsére elég jó és tiszta időnk volt. Azért sokan megtalálták így is, de ahogy láttam, sakkozni senki nem állt neki. Talán azért, mert nem volt sakk készlet, de legközelebb hozok figurákat is.

Névjegy cserélős asztal is volt, én 3 névjeggyel gazdagodtam, és örömmel láttam / hallottam azt, hogy a társaságban jelenlévő Szántai Gábor is találkozott olyan emberekkel, akikkel akár üzleti vonalon is fognak majd tudni együtt dolgozni. Ezek a fürdőtúrák nem pusztán a fürdőzésről szólnak tehát, hanem az ismerkedésről és a kapcsolatépítésről is. Vannak, akik bátrabbak, mások picit félénkebbek, de jó volt látni, hogy több kisebb csoport is kialakult és új emberek találtak egymásra!

A Pesterzsébeti Fürdő esti pompájában is megmutatta magát és bizonyította, hogy sokkal többre képes, mint azt elsőre gondolnánk. Gyermekkori emlékeim, amiket a hullámmedencéből őrzök, újra feléledhetnek és újabb emlékezetes élmények írhatják tovább a helyhez kapcsolódó történetet.

Az est megvalósításáért hálás köszönet illeti a BGYH Zrt. hozzáértő és remek dolgozóit, külön kiemelve a Fürdő vezetését és személyzetét. A fotókért pedig köszönet Turi-Kováts Mucinak, valamint a szuper videósnak, a digitális nomád vloggernek, Mixlevinek!

Ha szeretnél részt venni zárt körű wellness programokon menő fürdőkben, akkor lépj be a csoportba, iratkozz fel a hírlevélre és értesülj elsőként az eseményekről.
Ha érdekesnek találtad az infót, nagyon örülök neki, ha megosztod a facebook bejegyzést és segíted, hogy még több érdekes, hasznos infót írhassak meg az oldalon a jövőben.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben