Európa legtisztább strandjai Horvátország

Ebben az országban vannak Európa legtisztább strandjai

by Polisor Bettina

Az Európai Bizottság és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség idei vizsgálata szerint Horvátország rendelkezik Európa legtisztább természetes fürdővizeivel – tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség az MTI-t csütörtökön.

Horvátországban a legtisztábbak a természetes fürdővizek

Az EEA az Európai Bizottsággal együttműködve minden évben megvizsgálja az EU-n belüli fürdővizek minőségét, hogy felmérje, fennáll-e a veszélye annak, hogy a fürdőzők vírusoktól vagy baktériumoktól megbetegedhetnek. A jelentés 22 081 helyszínre terjed ki az EU-ban, valamint Svájcban és Albániában.

A vizsgálat során Horvátországban a part menti vizek 99,1 százalékát minősítették kiválónak, ami a 894 fürdőhelyből 886-ra vonatkozik. Szinte mindenütt megtalálhatók a Kék Zászló minősítésű strandok, amelyek garantálják a kiváló vízminőséget és a környezettudatos strandkezelést. A Kék Zászló minősítés olyan kritériumok alapján kerül kiosztásra, mint

  • a víz tisztasága,
  • a biztonság,
  • a szolgáltatások és
  • a környezetvédelem.

Horvátország szárazföldi partvonala 1778 kilométer hosszú, a szigeteké további 4057 kilométer Isztriától Dalmáciáig

A horvát tengerpart 1244 szigetből, kisszigetből és zátonyból áll, sajátosságuk, hogy számtalan öblöt, kisöblöt, strandot, barlangot, sziklát és szakadékot rejtenek.

A tengerparti kiváló vízminőség hozzájárul a régió turisztikai vonzerejéhez – hangsúlyozza közleményében a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

Az alábbi gyűjteményből megismerheted a 10 kedvenc horvátországi családbarát strandot, és az is kiderül, hogy miért épp az Adria partján találják meg azok a családok a tökéletes nyaralást, akik egy, vagy több gyerekkel indulnak útnak:

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben