Grandiózus fejlesztés Hévízen, újjáépítik a kastélyszerű tófürdőt

by Polisor Bettina

A világ legnagyobb természetes, gyógyhatású termáltava a hévízi gyógytó, amely Magyarország egyik legfontosabb turisztikai helyszíne. Annak érdekében, hogy a hungarikumnak számító gyógyító hírnevéhez méltó környezetben fogadhassa a turistákat, a napokban a város átfogó, nagyszabású egészségturisztikai fejlesztési tervét fogadta el a kormány.

A Hévízi-tó megújulását lehetővé tevő egészségturisztikai fejlesztési terv került elfogadásra

Nagy Bálint, Zala megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője és Papp Gábor polgármester nagyszabású hévízi fejlesztéseket jelent be a a polgármester közösségi oldalán közzétett videóban – írja az MTI.

„A terv célja, hogy a tó megújuljon, hiszen ez az ország egyik legfontosabb turisztikai helyszíne. Az épületet az elmúlt évtizedek megviselték, mostanra elavulttá vált, ezért halaszthatatlanná vált a felújítás, ráfér és megérdemli a modernizációt. A kormány támogatásának köszönhetően a tófürdő épülete visszakapja fénykori megjelenését, az új épület igazi kastélyként emelkedik majd ki a vízből. Legyünk büszkék rá, hogy új, impozáns fürdőbe érkeznek majd vendégek, mi, hévíziek pedig minden nap egy csodálatos kastélyban gyönyörködhetünk majd a gyógytavon.”

– mondta el a polgármester.
fejlesztés Hévíz Balaton Airport
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Papp Gábor hozzátette, hogy a fürdővárosi fejlődést elindító Festeticsek előtt tisztelegve az épület visszakapja eredeti külsejét, miközben a 21. századi elvárásoknak megfelelő műszaki tartalommal születik újjá, és a tervek szerint visszaépül majd az eredeti hagymakupolás tetőszerkezet is.

Nagy Bálint arról beszélt, hogy az átfogó egészségturisztikai fejlesztési terv lehetővé teszi Hévíz világszínvonalú megújulását. A képviselő további örömhírként említette, hogy egy másik régi vágyuk is teljesül, hiszen a nemzetközi turizmus felpörgetéséhez nélkülözhetetlen Hévíz-Balaton Airport is megújul.

Érdekelnek a gyógyfürdős témák? Akkor ajánlom figyelmedbe a Fürdők, Gyógyfürdők csoportot. Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához, és ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt a Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben