Laborc utcai strand felújítás

Feltámad és megújul a Laborc utcai strand

by Kassay Tamás

A Laborc utcai strand évek óta pusztul, de szerencsére új fejleményekről számolhatunk be, ugyanis már több napja megkezdőtött a strand felújítása. Első lépésként a sok év alatt felgyülemlett salaktól tisztították meg a medencék alját.

A munkálatok márciusban megindultak, a fejlesztés érinti a medencék és környezetük teljeskörű felújítását, az öltözők és egyéb kiszolgáló egységek átfogó tatarozását. A felújítás komplexitása miatt várhatóan őszre fejezik be a kivitelezést, a korszerűsítést követően egy modern, alternatív energiaforrásokat is kiaknázó strand nyithatja meg kapuit – közölte az önkormányzat, amelyről az Ittlakunk adott hírt.

A lap értesülései szerint az előző kerületvezetés nem megfelelő gazdálkodása miatt a Laborc utcai strand biztonságos üzemeltetése az elmúlt években lehetetlenné vált. Az ÁNTSZ már 2018-ban és 2019-ben is csak az azonnali felújítást feltételül szabva adott engedélyt a nyitásra.

Az önkormányzat nem várt tovább az állami fejlesztési forrásokra, hanem most önerőből kezdett bele a közel félmilliárd forintos beruházás megvalósításába. A 2023-ban kiírt közbeszerzési pályázatra beérkezett legkedvezőbb ajánlatot elfogadva megkezdődtek a munkálatok.

A kivitelező a Laborc utcai strand területét teljes egészében birtokba vette, már több ponton, párhuzamosan zajlanak a bontási és előkészítési munkák. Az öltözők és a kiszolgáló egységek a szükséges mértékben lebontásra, illetve a tervezett közösségi funkciók szerint átépítésre kerülnek. A felújítás során ügyelnek az energiahatékonyságra is, többek között napelem-rendszert építenek ki a fenntartható működés biztosítása érdekében. Szintén komoly változtatást jelent műszaki oldalról, hogy a strand gázbekötése megszűnik, helyette a medence és az épület fűtését, valamint melegvízellátását korszerű levegő-víz hőszivattyús rendszer szolgálja ki.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben