Kitörési pozícióban az egészségturizmus, de a járvány után nincs könnyű helyzetben a fürdős szakma

by Kassay Tamás

A Magyar Fürdőszövetség május 24-25. között tartotta meg a jubileumi, 30. közgyűlését a mezőkövesdi Balneo Hotel Zsóry Thermal és Wellness konferencia termében. A rendezvényen összegyűltek a fürdős szakma meghatározó személyiségei, fürdővezetők, szállodák képviselői. A Fürdőszövetség 30. közgyűlésén megválasztották az új elnökséget, szakbizottsági tagokat, előző nap pedig megvitatták a szakma jelenét beszámolók és kerekasztal-beszélgetések keretében.

Magyar Fürdőszövetség 30. közgyűlése Mezőkövesd 2022 május 24-25.

A közgyűlést megelőző szakmai napon Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke és Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd pódiumbeszélgetést hallhattunk Somogyi Gábor, a Szlovákiai Élményfürdők, Strandfürdők és Uszodák Szövetségének elnöke, Scheitzner Beáta a Brüsszeli Fürdők Nonprofit Kft. igazgatója és Czeiszing Miklós a Német Turisztikai Hivatal Magyarországi Képviselete vezetője részvételével, Mezősi Csilla az Európai Fürdőszövetség főtitkárának moderálásával.

Fejlesztés előtt a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

Meglepő látványt nyújthattak az öltönyös, kosztümös látogatók a fürdőző vendégek számára, ugyanis Szabó János, a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő vezérigazgatójának vezetésével fürdőbejárásra is sor került. Szabó János a túra során elmondta, hogy a Zsóry fürdő 1940-ben nyílt meg, a névadó Zsóry Lajos birtokán. 1968 óta rendelkeznek gyógyvíz minősítéssel, 2013 óta pedig Mezőkövesd elnyerte a gyógyhely minősítést.

Érdekesség, hogy a mezőkövesdi fürdő 2019-ben 500 ezer fürdővendéget fogadott. A többségében magyar látogatók mellett jelentős a szlovák, cseh, lengyel, valamint a német vendégek aránya is. A Mezőkövesdi Rehabilitációs Központ Tagkórház együttműködik a fürdővel és fogadja a pácienseket.

A bejárás során számos remek medencét láthattunk, volt közöttük egy igazi kuriózum is, amely csészefürdő névre hallgat és rendkívül látványos. A panorámaképen középen látható.

Magyar Fürdőszövetség közgyűlés Mezőkövesd 2022

A fürdő hatalmas parkjának egyik központi eleme az óriási hullámmedence, amelyet egy körsáv alakú medence vesz körbe, mint várat a vizesárkok. Ez a létesítmény megújulásra vár, a közeljövőben remélhetőleg megvalósul a fejlesztés.

Magyar Fürdőszövetség 30. közgyűlése új elnökséget és szakbizottsági tagokat választott

Magyar Fürdőszövetség közgyűlés Mezőkövesd 2022

A Magyar Fürdőszövetség elnöksége a következő 4 évben a tisztújító szavazás eredménye alapján:

  • Kántás Zoltán (Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő) elnök
  • Végh Andor (Lenti Gyógyfürdő) alelnök
  • Zámbori Péter (Bihar Termálliget, Berettyóújfalu) alelnök

A Magyar Fürdőszövetség elnökségi tagjai továbbá:

  • Knoll Rita (Hunguest Hotels Spa divízió)
  • Szabó Éva (Barack Gyógy- és Élményfürdő, Tiszakécske),
  • Holléry Tibor (Aquaticum Debrecen) és

A Magyar Fürdőszövetség felügyelőbizottsági tagjai:

  • Borosné Szűts Ildikó (Budapest Gyógyfürdői és Hévizei)
  • Gera Krisztián (Ligetfürdő, Gyomaendrőd)
  • Kun Miklós (Gyulai Várfürdő)

A közgyűlésen e sorok szerzője is bemutatkozhatott és a rendes tagok szavazatai alapján pártoló magánszemélyként Kassay Tamás is csatlakozott a Magyar Fürdőszövetséghez.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben